Min fasa..

.. är att Mona Sahlin blir statsminister. Jag var varken för/emot Göran Persson och Socialdemokraterna innan, men röstade faktiskt blått i senaste valet, mest för att få en förändring. Jag är inte alls politisk intresserad eller insatt, men att ha Mona Sahlin som statsminister är för mig ofattbart. Kvinnan har inte alls ett rent register bakom sig, och hur bra klingar det med att styra Sverige? Visst, man kan säkert hitta något gottigt i Reinfeldts historia också, men hennes är inte bra. Alla fört'jänar en andra chans, men ska man styra ett land, tycker iaf jag att man ska leva enligt rikets lagar.

Sen förstår jag mig inte på deras politik om ungdomar, skatter & jobb. Hur ska det hjälpa MIG att få jobb om man höjer mina skatter för företagarna? Ja, när jag tänker efter är det inte mycket jag förstår i deras politik. Ska det vara lönsamt att vara arbetslös och sjukskriven? SEN kan man ju alltid diskutera Försäkringskassans hårdare krav på de som verkligen är sjuka.. Man ska åt dem som UTNYTTJAR systemet.

Nåväl, jag tänkte bjuda på lite tänkvärda ord ;) Och kom ihåg, jag respekterar Er oavsett vad ni röstar.

Viktig läsning om du tänker rösta rött…

Fördelningspolitik à la Sverige
10 glada personer går ut för att äta middag tillsammans. Notan blir 1000 kr. Notan delas på samma sätt som skatt betalas i Sverige:
- De första fyra (de fattigaste) betalar ingenting
- Den 5:e betalar 10 kr
- Den 6:e betalar 30 kr
- Den 7:e 70 kr
- Den 8:e 120 kr
- Den 9:e 180 kr
- Den 10:e personen (den rikaste) betalar 590 kr
 
De 10 personerna äter middag på restaurangen varje dag och är nöjda med uppgörelsen om 1000 kr. En dag säger restaurangägaren:
– "Ni är trogna kunder så jag lämnar 200 kr rabatt på era middagar i fortsättningen".
 
En middag för 10 personer kostar nu endast 800 kr och det är nu det händer grejer. Man vill fortfarande betala middagen såsom skatter betalas.
De första 4 påverkas inte. De får fortsätta äta gratis. Men hur ska de andra 6 göra? Hur ska de dela upp rabatten på 200 kr så att alla får sin del? De inser att 200 kr delat med 6 blir 33,33 kr. Drar de bort beloppet från varje persons andel får den 5:e och 6:e personen betalt för att äta.
 
Restaurangägaren föreslår att i rättvisans namn är det bättre att reducera varje persons nota proportionellt. Han räknar ut de belopp varje person skall betala. Resultatet blir att även den 5:e personen får äta gratis.
Den 6:e får betala 20 kr, den 7:e betalar 50 kr, den 8:e 90 kr, den 9:e 120 kr och den 10:e personen betalar 520 kr istället för tidigare 590 kr.
 
Alla får ett lägre pris än tidigare och nu får 5 personer äta gratis. Utanför restaurangen börjar de jämföra vad de sparat...
– Jag sparar bara en tia av rabattens 200 kr, börjar den 6:e personen. Han pekar på den 10:e och säger:
– Men han sparar 70 kr!
 
– Precis, jag tjänar bara en tia och det är orättvist att han får sju gånger så mycket som jag, säger den 5:e personen.
 
– Det är sant! Varför ska han få 70 kr tillbaka när jag bara får 20? De rika ska alltid ha det lite bättre, gormar den 7:e personen.
 
– Vänta ett tag! Skriker de 4 första som äter gratis varje dag.

– Vi får ingenting. Det här systemet utnyttjar de fattiga!
 
De 9 personerna skäller som hundar på den 10:e och kallar honom för allt möjligt och anklagar honom för att suga blodet ur de fattiga.
 
Nästa kväll kommer inte den 10:e personen till middagen. Skönt tycker de andra 9 och sätter sig ner för att äta. När notan sedan landar på bordet upptäcker de något väldigt märkligt:
Det fattas 520 Kr... 
  
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Nikki

Tänkvärt....

2010-06-17 @ 16:05:08
Postat av: Marika

Otroligt tänkvärt..

2010-06-17 @ 19:26:03
Postat av: Anonym

instämmer...därför röstar jag grönt! ;)

usch lite oroväckande med SD läst pocketboken, "jag är inte rabiat, jag äter pizza" av niklas orrenius tror ja han heter.. det är också mycket tänkvärt...gud de kommer in i riksdagen tror ja..

2010-06-26 @ 00:23:50
URL: http://monkans.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0