Apropå skor..

Jag beställde ett par HÖGklackade skor lagom innan jul. Svinsnygga tyckte jag, och trodde inte de skulle vara så farligt höga när det var platå på. När jag provade dem fick jag först inte ner foten i vänster sko (defekt tå som inte går att böja efter en masken-övning, haha!) eftersom skon var så hög. Fick på dem tillslut och försökte gå. Klacken kändes alldeles för vinglig och smal, därav att jag inte vågade gå för mycket i dem. Klacken går av, var känslan! Försökte intala mig att de är supersköna, men såg mig besegrad.

Min familj tyckte det såg ut som hor-skor, och droppen föll när Milla skulle prova dem och trasslade in sig i skorna till den grad att hon ramlade över Wilma (hund). Jag rekommendera INTE dessa skorna, om du inte heter Viktoria Beckham eller Silvstedt och äter sådana killers till frukost.


Från Have2have.se

Jädra årstid!Denna årstiden är inget för mig. Det kliar för man har mera kläder på sig och man är trött! Jag har sovit mer än 13 timmar idag. Hade utan problem kunnat sova 3 till. Det är ju ingen nyhet, för det är vinter varje år. Men solen kan väl få skina någon timma om dagen och inbjuda lite hopp!Jag började måla kökstaket häromdagen. Funderade först på om det verkligen behövdes, för jag var mest sugen på att börja tapetsera. Och tur var att jag började måla, för den gamla färgen såg beige ut mot det nymålade vita. Nu ska bara tapeterna upp oxå! 3 månader hade man på sig att tapetsera/måla. Jag hämtade tapeterna i september, ni kan matten. Men jag har målat om badrummet iaf. Innan vi flyttar måste vi ju tapetsera......

La Familia är en vecka i Branäs nu. Nåväl, mamma & Holmström-klanen vad jag vet. De andra jobbar. I-landsproblem.. Jocke försöker övertala mig här hemma att vi ska åka dit upp IKVÄLL. Nej, säger jag klokt, vi får ta det när vi tjänar pengar och har tid. Dessutom kan jag inte missa föreläsningen på fredag.. Men han har en osynlig kraft att kunna övertala mig, bara han tjatar tillräckligt länge. NEJ SA JAG, NEJ!Halo
Min favoritlåt på Beyonces senaste skiva This is.. Sascha Fierce! är Halo. Halo är inom astronomi ett vidsträckt och huvudsakligen osynligt hölje av materia runt galaxer.

Beyonce - Halo (länk till nya videon)


Nikki, This is for you!Blackmores Night - Soldier of fortune


What we want boys & girls!

Det här klippet visade vår projektkoordinator oss förra veckan. Tydligen florerar det runt bland svenska folket snabbt! :)

Changeling
Jag ska ha en kväll för mig själv ikväll. Något gott att äta och titta på Changeling med Angelina Jolie. Rensa/städa garderoben. Ja, jag är ju ledig så kvällen är ung!
Jag är sugen på nyttig mat idag! Nåväl, så onyttigt brukar jag inte äta, men något som ger energi och vitaminer. Fruktsallad? Delicatoboll? ;)

Jag återkommer med att berätta om Changeling är värd att se :)

Vad säger man..?

En anledning till att jag vill ha barn innan jag iaf är 30 är att jag vill ju vara med mina barn så länge som möjligt. Jag kan inte säga att detta är fel, men att skaffa barn när man är 66? Jag kan tycka att det är orättvist mot barnet, men samtidigt, om man inte kunnat få barn och helt plötsligt inträffar detta undret? Finns inget rätt eller fel, och absolut inget olagligt. Tanten kanske lever i 25 år till. Då är ju barnet vuxen..

Vad tycker ni om att skaffa barn vid 66 års ålder?
Marika "Krabban" Svensson

Under mina "unga" år har jag dansat sen 7 års ålder. Har inte riktig slutat med dansen förren i höstas. Well, en termin hade vi Disney som tema på dansuppvisningen. Jag fick rollen som Krabban Sebastian i Lilla Sjöjungfrun och Anden i Aladdin. Som handen i handsken! Emma Ljung har tagit bilder från den visningen som jag var tvungen att visa er.,,


Från vä: Ida Warg (Ariel), Sofia Navas (Blunder, Emelie Ståhlhandske (Kung Triton) och jag (Krabban Sebastian). Notice my claws.Emelie och Jag, igen!


Jag (Anden och Alexander (Aladdin). Jag förvandlar anden till prins!

Om ni har filmen, titta på delen ovan när jag förvandlar Alex. Man kan ju inte missa när jag smyger in bakom podiet och min höga toffs studsar ovan!

A week from now..


Fel hunduppfostran från min sida, de har tagit över min säng.!

Är ledig i en vecka. En jurudik-föreläsning har blivit inställd. Suck, vet inte riktigt vad jag ska göra. Det där med att tvätta vore inte en sådan tokig idé. Det är pinsamt så mycket tvätt som finns här. Det fullkomligt äter upp lägenheten. Men det är lätt fixat, om man ger det sisådär 5 dagar.

Jag var dessutom och hämtade mitt LIA-intyg idag. Lite nervöst det där, för man vet ju inte riktigt vad handledaren sätter för betyg på en, även om man tycker man gjort ett bra jobb. Men jag fick iaf ett VG (högsta betyg) för min 6 veckor på Halmstads Näringslivs AB.

Och på tal om barn(?) så frodas det hej-vilt! Jag känner till inte mindre än 7 personer som väntar barn. Gulligt! Men den delen får allt vänta för min del, ni märker ju hur omogen jag är  ;)

MåndagOj, vart tog dessa dagar vägen? Inte gjort något mer vettigt än att ta bort julpynt. Tom. tvättiden slopades. Sovit kan man sammanfatta helgen med. Herregud, jag visste inte att jag kunde sova så länge.
Vi var ute och gick en sväng i regnet igår. Mysigt, om det inte vore så kallt!
Träningen då? Well, denna veckan kör jag introduktion (lite lugnt så att säga, 1 pass? Duger det?). Man vill ju inte gärna komma in i en dålig träningsvana och träna för mycket. Mycket stor risk. inte.......


New skirt and shirt!Härlig kjol från MQ Sunshine 360.Skjorta från Vila!

Mission: christmas tree down!

Vi hart haft en äkta gran här hemma i år/i fjol. Häromdagen tänkte jag ta bort den, finns en del skäl varför. 1) Den barrar. 2) Julen är slut. 3) Den tar plats. Sagt och gjort. Eller inte. Vart gör man av en gran inne i stan? Hur tar man ut en barrande julgran i en lägenhet? Ska man städa trappuppgången efter sig?

Well, jag försökte först klippa av grenarna på granen för att de ska få plats i ica-kassar, för en stor påse hade jag inte. När saxen var för slö och grenarna för tjocka och barren försvann mot golvet mer & mer fick jag tänka om. Jag tog på mig skor och vantar, la granen på golvet och försökte knäcka den i mindre bitar. Inte gick det så bra, så jag fick vika ihop den och trycka ner i 2 små påsar och hittade lyckligtvis en större påse att lägga den i. När det var klart kunde man känna en frisk doft av gran och med barr över hela tv-rummet. Som man säger i militären, huvudsaken är inte HUR man gör det, bara man GÖR det.


Barr, barr, barr!..............
Jag vann kampen tillslut!
Här var det barr!


 


Ähum..


Jag & min pålle Babbsan hoppar över morfars hemmagjorda cavaletti/hinder hemma i paddocken. Det var inte igår!


Vi har precis kommit hem från Ullared (Gekås). Vågade inte riktigt släppa kontrollen från kundvagnen eftersom Jocke hade hand om den. Jag gjorde det en gång, och får se att han slängt i en dörrmatta med en döskalle på, nätbrynja (IFALL det kommer något tema på en fest!) och en massa koserver. Dealen är att dörrmattan får ligga på INSIDAN dörren 1 dag. Sen åker den till Pontus eller någon som har åldern NERE för en sådan :)

Jag är lite klokare och köpte fönsterlampor till köket och diverse tråkigheter som tvål, tvättmedel osv. osv. osv. Eller klok, allt går att diskuteras. Det var otroligt lugnt och lite folk, vilket gillas.

Igår satt vi uppe och tittade på The Strangers. Jag var nära på att fälla en liten tår där ett tag av rädsla, jag som brukar tycka skräckfilmer är som Polis&Tjuv, dvs. en barnlek. Men när det kommer till psykologisk skräck som denna, då lovar jag mig själv att aldrig mera var ensam hemma, aldrig bo i hus utan alltid högst upp i ett torn och ha en järnridå som dörr. Sen tänker jag ut flyktvägar och handlingsplan/alternativ (sätta sig i ett hörn med en jäkla massa knivar alt. vapen och vänta ut!). Men i filmer sitter de ju aldrig stilla, utan ska alltid gå och kolla, öppna dörren eller ge sig ut i en mörk skog. Idiatos! Sen sitter vi och skrämmer upp varandra. Tänk att sitta i en eka i Tjärnet (ett  litet tjärn nedanför mam&paps hus) mitt i natten utan åror. Det är helt tyst, när du helt plötsligt känner hur någon/ngt tar sig upp i båten från vattnet. Fortarande helt tyst. Sen blir allt stilla. VAD GÖR MAN?!

Skolan har börjat med full fart här med jurudik och Organisation & Ledarskap. Sista terminen för både mig & Jocke. Sen tackar vi nog för oss i Halmstad! 

Ps. Camilla, jag har en liten gåva till Ebba här hemma ;)

Jag fick vad jag ville!

 


Jag önskade mig detta "Carrie-bältet" i julklapp, och som ni ser fick jag det oxå. Det sitter som gjutet i midjan!


När man hänger med..Det är premiär på Lipstick Jungle ikväll,men eftersom jag redan väntar på säsong 3, känns inte det aktuellt. Däremot tittar jag på The City på MTV, med Whitney från The Hills som flyttar till New York och gör karriär i modebranschen. Jag ääälskar deras dumhet, psykologiska catfights och kläder. Det får mitt liv att framstå så mycket enklare. Det är nästan lite lördagsunderhållning att bara sitta och räkna hur många ggr de säger Like i en mening eller under en konversation. Det är Amerikas svar på liksom som vi änder här i Sverige.  Whitney är dels oxå jävligt snygg, lång och söt som verkar vara en utav de vettiga i The Hills gänget.RSS 2.0