Helgen som gick..I helgen kom mamma&pappa på besök. Jag fick 2 biljetter utav snälla Elin till Finnkampen på lördagen, och pappa pratade några veckor tidigare om att det vore kul att uppleva, så han och Jocke fick gå på det i lördags medan jag och mamma tog det lugnt på Ikea och Ica Focus. På kvällen gick vi in till Avenyn och Lilla London för att äta en bit mat. Söndag åkte vi och letade kakelaffärer, men de var stängda en söndag. Då for vi till Eriksberg och tittade på fina lägenhetsbyggnader och Ostindiefararen och tog en fika på bryggan.

Igår kväll gjorde vi inte många knop, förutom att köpa mat hos pizzerian nedanför oss.


Tidsfördriv?Smaken är som baken, och vissa tycker detta är ren skit och vissa älskar det. Jag ger det en chans eftersom det dödar lite av min tid och att jag tackar NEJ till alla "gratis"erbjudanden!
Men har bara några poäng kvar till en biobiljett :) Som arbetslös tar man emot allt som är gratis! :)

Vill ni testa? Klicka HÄR och samla på du också!


Torsdag


Väntar in Elin som ska med och handla och en sambo som duschar. Ikväll blir det film!
Imorn är det äntligen fredag. Som om det gör någon skillnad för mig. haha!
Tummar & tårNu håller vi tummar och tår att detta blir som jag vill!!


Den flashigaste av de flashiga
Jag har under mer än 3 månaders tid fått möjligheten att bekanta mig med gammal teknik och helt utan teknik. Jag sa upp mitt abonnemang från 3 i våras eftersom jag inte visste hur framtiden såg ut, och ville inte ha några fasta kostnader varje månad, så bytte till Telia Refill. För att kunna fortsätta använda sin mobil måste man låsa upp den, och det gör men genom en KOD.

Jag fick veta först att koden kan INTE SKICKAS från 3 via telefon, utan måste köpas i en 3 BUTIK. Stannade till på vägen i Göteborg och tog ledigt från praktik för att kunna KÖPA KODEN I BUTIK. Betalade koden, och fick veta att det skulle ta mellan 2-5 veckor att få den hemskickad.

Efter 7-8 veckor ringer jag och klagar på att jag INTE FÅTT KODEN. "Dåligt, då skickar jag en ny!! säger mannen i telefonen. Va? Kan de skicka från telefonen helt plötsligt?!!!

Under denna tiden har jag levt utan telefon och med gamla telefoner jag hittat i skåpen hemma. Nästan så jag fick ta pappas första mobil, ni vet de som man fick bära med sig som väskor!!

Väntar några veckor till. Ringer, och nu säger de att jag måste skicka in mitt kvitto på att jag betalat för koden för att de ska kunna skicka den, för de kan inte se min betalning. Och jag som bara är människa kan inte hitta kvittot och får komma på en lösning SJÄLV, eftersom mäet i telefonen inte kunde tänka själv, att de kontaktar den butik där jag köpte koden och mailar MIG därefter för att bekräfta om de har kvitto på det..Och jag är inte lika tom som en legokloss, utan sa till han att han skriver NOGA i deras dåliga CRM-system att HAN SKA MAILA/RINGA mig, så att allt blir dokumenterat.

Får jag något mail/telefon samtal?!

Nej.


Så jag ringde nyss och en trevlig tjej lovade mig att försöka få tag på denna killen, om inte så kontaktar hon butiken och RINGER MIG! hon kunde inte lova att det blev idag, men under veckan.

Jag behöver min "gamla" telefon tillbaka! Satt nyss i ett telefonsamtal med en norrlänning uppe i skogarna och hörde knappt vad människan sa pga. åbäket till telefon som jag har nu! Sen att den ligger på laddning dygnet runt för att fungera är en annan sak.
Min systerson på 11 år har en modernare telefon, och min syster och kompis hånar mig för att jag inte kan ta emot MMS som de skickar!

Har ni hört på maken!!

Vad kan ni briljera med idag?
Jag vaknade 05.15 imorse/inatt av att jag inte riktigt kunde slappna av. Jag hade lovat (ja, det var min idé också) att göra äggröra till Jocke till frukost. Stackarn börjar 06.45 så man får ju gå upp tidigt, även om han vaknade en timma senare. Men det kan jag briljera med idag!!


Run this town


Är det något jag inte är världsbäst på är det att marknadsföra mig själv. Marika AB. Och är det en känsla jag inte gillar är det känslan att inte ha ekonomi. Jag är inte ensam om att söka arbete i Göteborg, och det lär vara hundratals sökande på varje jobbannons. Jag har kontaktat de flesta av mina kontakter jag kan tänka mig känner till någon i Göteborg, och i de flesta fall har jag fått bra tips, men där tar det stopp.

Anledningen till att jag inte sökt jobb i sommar är för att jag trodde att jag hade mina på det torra. Fortfarande inget som kunde utlovas, och det fattade jag med, men VAD kunde gå fel? Tydligen en variabel jag inte räknat med. "Skit i det nu." säger Jocke, och det gör jag. Men jag känner mig som Kallur på OS i finalen, alla odds stod på hennes sida och hon vunnit alla deltävlingar, men så ramlar hon!!

Jag kanske gör fel i att inte söka "skitjobb", men det är inte det jag vill. Måste jag göra det då? Jag väntar hellre några veckor extra i ovetskap på ett bra jobb, än ett som jag vantrivs på från första början. Jag har haft tanken på att söka de säljjobb som finns ute, men jag är rädd för dem, för jag har gjort mitt hästjobb på försäljningsidan (nu pratar vi uppsökande B2B försäljning via telefon), och det är inte min kopp te. Jag klarar inte av att kränga av folk, speciellt om jag vet att produkten inte är bra. Det har jag att tacka min analytiska sida!

Jag blir rastlös av att inte ha något att göra (Jo, mamma, det blir jag).

Jag har börjat få planer på att börja läsa på Universitet/Högskola till ekonom, men det får ju vänta ett år eftersom det är för sent för att ansöka + att jag inte har matte c. Ah, en sysselsättning! Man blir inte yngre, och jag vill inte vara 30 och ångra att jag inte skaffat mig en utbildning.

Men så är det så att jag sitter och hoppas ändå. Det är några trådar som går åt det positiva hållet, och det är väntan som gäller. Så nu är jag hoppfull och tänker:

The harder you fall, the higher you bounce.


Sommaren 2009

Sista tiden i Halmstad, boende på en madrass i en tom lägenhet.Fest hos Emelie i Karlstad, juli.Fest hos Stefan & Anna, Blueshelgen Åmål juli.Jag bakar Leilas Cheesecake med blåbär och vit choklad.

Grillfest hos Ronny & Marie.Liseberg med ungar och sambo.Och mycket hund, Wilma & Samantha har varit mina vapendragare i sommar.Är du en entreprenör?Jag gjorde ett test på MyMission med 25 frågor som är en indikation på vilken personlighetstyp man är. Mitt resultat blev:

Du är en postithare!

Du är en lysande entreprenör! Din stabila sida kombinerat med ditt ekonomiska

och sociala sinne ger dig goda förutsättningar att lyckas som företagare. Du har

driv och engagemang. Som person är du lyhörd och serviceminded. Du planerar,

strukturerar och har ordning och reda. Det du kan sakna är idérikedom, men du

har lusten och förmågan att förverkliga dina praktiska idéer. Du missar inte en

deadline. Har du lovat något så håller du det. Du håller fast i din affärsidé, dina

uppsatta strategier och mål. Du tänker jordnära och praktiskt, vilket kan göra att

du tappar överblicken och helikopterseendet. Du skulle våga ta fler risker.

Ditt trevliga och sympatiska sätt går hem hos kunderna och du inger förtroende.

Du är företagaren man litar på och som alltid vill kundernas bästa.

Tävla med din affärsidé i My Mission!

Då testet inte ger en fullständig bild, men en tydlig indikation på vilken

personlighetstyp du är har vi omvandlat Andersson, Svensson och Hanzon till

olika harar.

Det stämmer faktiskt ganska bra. Planering, strukturering och ordning och reda är mitt mellanamn. (Det kanske inte märks inom min familj, men i arbetslivet så..!)

Vilken typ av hare är du?!


Gothenburg.

En snabb uppdatering.

Vi bor numer i Göteborg, Svingeln rättare sagt, norr om Centralstationen, i en andrahands 1:a. Jag letar jobb för fulla muggar efter att ha blivit "head-huntad", men inget mer med det. Surt sa räven. Fn, sa jag. Och det är inte lätt att hitta jobb inom det man brinner för, men jag ska fixa det! Som tur är har Jocke fått fast jobb, så jag får leva på han.. Stackarn. 

Jag tog examen från min KY-utbildining Growt Management i mitten utav juni, och har sedan dess njutit utav den svenska sommaren. Njutit lite föör mycket. :) Dags att jobba bort det ;)

Nu väntar jag på hösten, för stadsvärme är inte mysigt. 

Något ni undrar?


En rolig grillfest med regn hemma hos Marie och Ronny. Min syster, Emelie och jag!


RSS 2.0