Älskade Ernst..

Efter antal program med Sommar med Ernst, börjar saker "tala" till mig och jag söker efter saker och dofter som skapar minnen. Jag är på jakt efter "fräschet likt ett par nyborstade barntänder''.

Jag har börjat förstå vad han egentligen menar, den där Ernst. Och jag har bilden så klar i huvudet. Var sak ska få tala för sig själv. Liksom. Typ. 

Gammalt ska möta nytt. Nya material möta gamla. 

Bilden nedanför visar en tapet som jag tycker ser "krispigt" fräsch ut. Den tänker jag mig som fondvägg i Galtvikens sovrum. Det kommer att likna bild nr.2 på tapeten ganska mkt, då vi har liggande vit panel på höger sida, precis som på bilden. Mot fondväggen ska en säng stå tillsammans med mina sedan tidigare sängbord från Ikea. En fluffig,romantisk vitbäddad säng kontra en stol utav plexiglas. En vit gungstol med grått fårskinnspäls kontra en industrilampa i rostad stål. En pall i vitt skinn nedanför sängen kontra en fluffig varm matta. Do you feel me?! 

Fiffig som jag är, har jag sparat en bit utav den gamla tapeten (som faktiskt var rätt söt, men gammal) för att rama in. Det plus en massa härliga gamla saker som gamla böcker, 50-tals radio, bilder, fotogenlampor. 
 
 










Allt kommer ifrån Ikea, förutom sista bilden som är en Kartell Ghost. Tapeten är från Boråstapeter - Moment VII.




Våga tänka om..


Grått golv mot de vita listerna är riktigt fint.

Vi renoverar vårat sovrum i Galtviken (Jockes släktklenod). I helgen rev jag ut det sista medan han klyvde/klöv ved och klippte gräsmatta. En inbyggd garderob skulle rivas, golvlister bort, väggpaneler bort och den hemska plastmattan bort. Jag är inte den som är den, utan är, om jag får säga det själv, ganska så händig. Resultat av många timmar med morfar i ladugården/stallet. Dessutom är det avkopplande och roligt att få bygga/riva/arbeta med händerna.

Vi har planer på att måla det trägolv som vi hittade under plastmattan vitt. Alla väggar utom en ska även vara vita, vit takpanel och en liten vägg med liggande panel som jag redan har målat vitt, och en vit murvägg. Mycket vitt. Det gillar jag. En vägg ska ha en härlig blommig tapet, har jag bestämt ;) Det är ändå ett sommarhus.

För att återgå till golv. Jag såg bilden ovan på bloggen Simplicity som jag läser när jag vill ha inspiration. Frågan är om det inte vore fint med ett ljusgrått golv. Jag får för mig att det känns "varmare" än vitt, och kanske kan bli en fin kontrast till allt det andra vita. Smutsen syns inte lika mycket heller ;)
Tänk vad fin den vita gungstolen skulle bli mot ett golv som på bolden ovan.

Tål att tänkas på.


Vitt trägolv är också fint.


Zara Home at Ellos



Ellos tar varje säsong in nya Brands till sin webbshop. Zara Home är en utav nyheterna. Zara gör riktigt fina kläder, och kan tänka mig att deras Home serie är minst likadan.

Kika in på Ellos för att titta på Zara Home utbud.



Vi slappar efter en fantastisk dag och inn...

foto0681 (MMS)

Vi slappar efter en fantastisk dag och innan 3-rätters strax!


Test

Test


Det kommer bli så bra.

foto0667 (MMS)

Det kommer bli så bra.


VANN Spa

 


Efter 5 år tillsammans ska vi för första gången bo på hotell, bara vi två. Jag lyckades dra med han till VANN Spa utanför Lysekil där vi ska på duo-behandling, 3-rätters, en hotellnatt, frukost & lunch innan vi drar hemåt mot Göteborg igen. Här ska det bastas och badas till tår och fingrar ser ut som russin!



RSS 2.0