Hurt-joy


Det ska bli spännande! Sambo är hos Bocken på efterfest. Det lät inte stabilt. Det spännande är att vi har inte en enda värktablett av något slag här hemma. Dels så åker vi hem imorgon, och jag har funderingar på att packa åt stackarn. OJSCH, där kom mamma-genen fram!
Jag har packat klart och kopierat Majas anteckningar. En dusch och film står nu på schemat innan läggdags! Såg ni Mårten hos Fråga Olle? Mmm, Sveriges svar på Brad Dick, eller jag mena Pitt ♥ Eller som pappa frågade Den där Lena Ph är inte tillsammans med Orup vah..Näe!


Marika gör det igen!

Entrar in på Hemköp för att handla det nödvändiga; diskmedel. Och naturgodis. Och topps. Kommer igenom första porten med de dära numera gigantiska kundkorgarna som man så fiffigt kan dra. Hej klenisar!  

FASTNAR mellan port 1 & 2. JAHA, NU DÅ?! Självklart är portarna belägen bredvid kassan. "Ehh.." får jag fram. De i kön tittar på mig, bakom korgen. För jag vill bara gömma mig. Backar, och tar sats för att porten ska öppna sig. Men nej! Med desperata ögon tittar jag på kassörskan, som är den mest revligaste jag kassörskan jag mött, jag tror jag nämnt henne tidigare, som kommer och öppnar åt mig. FRI!

Konstigt att varende jävel utom jag kommer igenom utan problem. Vad hände? Var jag för snabb? Är jag radioaktiv så jag sätter all teknik ur spel. Den som lever får se..

Det härliga med mig, är att man kan aldrig slutar förvånas.
Som när min mosbricka flög på pappas mage när jag skulle gå och köpa glass men lämnade den kvar. Sånt händer bara mig.

image394

Let´s dance.

Tiiidig dag på skolan. Inte kul alls att börja 8.15. Det är svinkallt ute också! Nej, bättre mornar har jag varit med om.
Vad som är positivt är att imorgon åker vi hem. Ska bli skönt att träffa "alla" igen. Känns som evigheter sen, men kanske ngn månad egentligen.
På lördag blir det proppat i schemat. Ska kolla på lilla Hannah som har sin första dansuppvisning 15.00.  Hon kanske kan bli ngt, som sina mostrar. Fast det kankse det ni fasar, M&H? ;)

På kvällen ska vi fira "Freddan". Han fyller jämnt! Jag har iaf fixat den presenten han kommer att uppskatta mest! Jag skulle själv vilja ha en :) Lugn, ska visa er nästa vecka.

Jag tänkte om jag fick låna en bil och fara till Karlstad och kika en sväng på fredag. Ikea, julklappar.. Någon? Well.

Några timmar kvar till jobb. Hem och packa och städa! Vem vill komma hem till en svinstia? Ska nog försöka få lite motivation till att studera innan. VILL INTE!

Värdelös läsning, jag vet. Men annars mår jag bra och försöker dricka mkt vatten för min hy skull. J råpluggar och ska roa sig med hockey ikväll. Och de är fortfarande inte klara med ventilationen! Ni kan tänka er hur gott det luktar i sovrummet på morgonen då, om man glömt öppna fönstret ;)



Tjoho, så länge.. Glöm inte Room Service ikväll!

Åh härliga tisdag!

Sovmorgon och 70% av julklapparna fixade! Tom. julkorten är påskrivna ;) Framförhållning, jo tackar!
Nu ska det bli matlagning, fruktansvärt hungrig här!

Tänkte bjuda på lite bilder:


Halmstads bibliotek som går ut i Nissan, & bron över till Nissa strand och bibblan. Bild 3: Ungefär där framme ramlade jag med cykeln!



Bild 1: På med kläder och ut i kylan för att handla julklappar! Bild 2: VARFÖR SKA MAN HA DESSA?! Bild3: Massa presenter i där!


Igår hittade jag filmen jag letat efter så länge! Trolltider. Lovar att det blir pepparkakor och glögg under en filt med den hemma i Mo till helgen. Och efter en lång dag i skolan orkade jag inte laga mat, så jag köpte färdig pizza! ;)




På gång..


image446
Äntligen! Pinsamt gott och finns en gång om året! ^^,

image447

image448
Marika hade lite dötid innan hennes första streetjazzlektion började igår. Själv tyckte hon det var finurligt med det "blackandwhite"-temat. ;)


image449
Detta är allt julpynt vi äger! Haha, märk väl kanelstängerna eller ministockarna och pappgranarna!

image450
Vi var partaj i lördags, och han råkar ha världens största tv på 50 tum.


image451
Så här glad var jag innan jag ramlade med cykeln saturday night out.

Shoesi

image441image442image443

Snygga men ack så svårgångna skor hos have2have.se för 698:-


image444image445

Stövel från samma adress för 1795:-


Bassis



Sofia
berättar om Basshunters återkomst ;) Han har tydligen gjort en engelsk version av Boten Anna. Klicka in hos henne för att lyssna på låten och se videon till Now you´re gone.





Nattlinne

image440
Nattlinne med satinband 179:- Josefssons.


Önskelista update!

♥ Kniv och stekpanna står fortfarande kvar!

♥Hantlar. 4 kg är nog lagom att sitta och pumpa med. Freddas är väl på 5, och de är tuuuunga! ;)

♥Sodastream. Dumt att köpa vatten på flaska!

♥Strumpor. Strumpor. Strumpor.

♥Tavlor. Svarta tavelramar. 4 st.

♥Glöm bilen, han skulle ha den själv! :)

♥ Glas. Vardagsglas. VART har mina försvunnit?!

♥Sängstomme.

♥Pengar. Fast, som pappa sa en gång, de går ändå bara till räkningar och tandläkaren. Meningen med dem är väl att man ska köpa det man vill ha!

♥Lådor. Boxar. Förvaring. Vi snackar nog ikea här.

♥Parfym. Sak jag aldrig har råd att unna mig själv.

♥Saker jag aldrig har råd att unna mig själv. Smink, fransfärgning, nice hudkräm.

♥Snygga saker till hemmet! Gärna i mörklila, till vardagsrum.


Jag sa iof att strumpor och hantlar duger gott & väl. Men vill bara ge er lite alternativ, vad ni ska köpa i födelsedagspresent tex.


Mitt smygintresse.

Att drömma kostar ju ingenting!

Mitt hemliga (Well, inte så hemligt nu längre) intresse är att kika på hus. Åhh, det är underbart! Och nu har jag hittat det, mitt HUS. Ett vanligt (för jag har insett att en herrgård är inte billigt, haha) fräscht och inte alltför modernt hus. Lite småjusteringar här&där med väggar o sådant vore kanske på sin plats.. Men helt okej!

Press here för att se runt i huset! Välj Göteborg, så ska detta huset visas. Green Line 744.

image439


Jag hittade den!

Danselever:

Om ni inte hittat låtenoch mot förmodan glömmer att ta med ngt att ladda över låten på imorgon, så hittade jag den på Youtube.

Klicka på länken nedan! Och öva! Imorgon kommer vi göra klart dansen, och det är ca 30 sek dans som kommer göras!.. :)

Robyn - Bum like you








20/11 2007

Om ingen av er tänkt på det så är det ju löning på fredag! Pengar kommer att gå åt på julklappar, tågbiljetter, kläder och julpynt. Just det, räkningar också! Helst kommer ju de feta räkningarna samma månad; el & försäkring!
Men, det är en del av livet som man får ta.
Apropå julklappar har jag redan fixat julklapparna till 2 personer, skrivit upp saker på en lista till 5 och har 3 saker att komma på. I det hela blir det presents till 10pers! Jocke är svårast, han vill ha ett Xbox 360. HELT i min prisklass! ;)
 


Till Elin..

När jag hör denna låten tänker jag på Elin, källarstugan & klassfesten! Och jag får så fruktansvärt bra vibbar ♥

Mew - Zookeepers boy

image438

Victora´s make-up kit

image437

Look of the Show Kit
With makeup artist Linda Hay's exclusive how-to tips and Very Sexy® Makeup picks, you can create the looks seen on the Victoria's Secret Fashion Show runway at home. Domestic and imported.

Includes:

· Mosaic Eyeshadow in Sultry

· Mosaic Blush in Afterglow

· Perfect Lipstick in VIP

· Lip Gloss in Intimate

· Intensifying Mascara in Blackest Black

? How-to booklet with exclusive tips from makeup artist Linda Hay



Yesterday.

image406

Igår hade jag riktigt trevligt. Fram tills jag ramlade med cykeln och skrapade upp knäet = stort hål på tightsen! Detta var för att jag halkade med klackskorna på trampen samtidigt som jag fastnade med halsduken under min hand och styret vred sig 90 grader. Det är ganska trevligt att ramla med cykeln på ett övergångsställe på Halmstads mest trafikerade led. Pluspoäng på att det var framför en buss och att en kvinna ropade "Hur gick det?!".

Jag blev så trött på mig själv och surade över mig på fotbollen, som för övrigt var riktigt kasst. En McFeast gjorde mig på bättre humör på vägen hem :)
Inte många knop gjorda idag förutom middagslagning.

Imorgon är det en hel dag i skolan från 8-17.  Mindre kul!

Prov i kemi på onsdag. Mindre kul x2!

Pengar på fredag! Mucho kul..

Tjing tjong!




Off we go!

Nu har precis J landat i duschen, och jag ska packa väskan, för we are off to party och fotboll! Har färgat håret (äntligen försvann det gula, haha) och det får duga för några veckor.. Vi ska antagligen ner till stan och sätta rumpan på ngt trevligt ställe och kolla på Spanien-Sverige ikväll! Ja, nu ska vi ha kuul!

Kram!

image390


Euw..


Ungefär här ställde jag tillbaka godisskålen och skalade en morot..





Det blir mörkt oerhört fort nuförtiden!


image435

Ojoj vad mörkt det blir tidigt. Har det alltid varit såhär på vintern? ;)
på datan nyss lödde vi inte, utan vi skulle animera med Flash. "Hello Pixar, here I come!" Fick en boll att studsa och ett moln att svischa förbi. Det är faktiskt rktigt roligt. Sen att läraren såg ut som Dr McDreamy i kort hår gjorde inte saken sämre ^^, haha!
Och på tal om Greys Anatomy såg jag avsnitt 8 säsong 4 imorse till frukosten. Riktigt bra! Men snäppet roligare är fortfarande Mia & Klara. HAHA! Har ni inte sett det, bör ni göra det.. 


Jag hade täknt mig sluta mola godis och titta på ett avsnitt av Mia & Klara, laga soppa och städa. Har brännt ut Stardust som jag väntar med att titta på med pälsklingen. :) Och en film ni kan spara tid eller dvd-skiva på är Planet Terror. Riktigt dålig, för man vet inte om den är seriös eller ironisk. Det är nog en salig blandning!

Ha en göörtrevlig kväll, speciellt Milla som sitter i Mo och ska syyyyy! Haha!




Det e FRÄDA!

Somnade gott efter en kopp nyponsoppa och kardemummabullar medan jag tittade på Ensam hemma i sängen. Lyx och farligt att ha 2 tv-apparater! Alldeles strax ska jag bicycla iväg till skolan och ha 4 timmar Datateknik. Tror vi ska löda. Haha! Sen blir det hem och fortsätta Projekt Fredag-städning. Inte så mkt; damma, dammsuga och plocka ur/i diskmaskinen. Min andra hälft jobbar i eftermiddag, så jag får väl ta tag i detta med middagsmat.  Åh så kul.

Och på tal om JULKLAPPAR! Har ni shopppat ngn än? Jag har en del i hividet, men väntar på den 23. Tyvärr kommer jag inte ha råd att vara så himla generös med klappar, så jag får verkligen tänka igenom vad jag köper och ger. ;) Om jag nu någonsin varit generös med klappar. Så jag förväntar mig INTE mer än strumpor och hantlar. Det är det jag vill ha. Och halva bilen. Och.. haha.. skoja.

image434

Jag vet inte vad ni tycker..

Jag har sambo och är mycket kär, men samtidigt kan jag ju tycka att Nicole Scherzinger är heeet.. Jag tror att det är för att hon har en "naturlig och hälsosam" kropp, inte hud och ben. Om hon sen har opererat sina boobs, är en annan sak. Hennes val, inte min ensak ;)




Konstigt

Ja, jag tycker denna bilden ser lite läskig ut.. Vart försvann hennes ögonLOCK?!

image431


De Luxe; Torsdagx2


Telefonsladden trasslar alltid ihop sig, även om jag rätar ut den hela tiden. Varför?


Vissa människor upplever aldrig att deras telefonsladd snor sig. Andra behöver bara ringa ett par samtal för att sladden skall ligga som ett trassligt nystan på bordet. Förklaringen är att vi har olika telefonvanor. Några byter ofta öra, och då snurras sladden 180 grader. När de sedan lägger på luren, har sladden vridit sig från sitt utgångsläge, och det reagerar den på. Populärt uttryckt har den vid omvridningen tillförts energi, som den nu kan göra sig av med genom att sno ihop sig. En normal spiralvriden sladd kan sträckas ut 1,5 till 2 meter. Om den dras ut längre, uppkommer bestående skador på de fibrer sladden är gjord av. I sådana fall kan det uppkomma bukter, som inte går att räta ut igen.



Man ser ständigt reklam som hävdar att olika produkter kan reparera kluvet och förstört hår. Kan det verkligen stämma?


Hårvårdsprodukter kan inte reparera skadat hår - de kan som mest ge det ett kosmetiskt lyft. Varken shampoon eller hårkurer kan ge håret näring, eftersom hår är döda strukturer och därför inte kan väckas till liv eller regenerera. Man kan dock ofta se skillnad på håret efter en långvarig behandling med vårdande shampoo eller hårkurer. Produkterna gör inte håret bättre eller friskare, men de kan ofta få det att se finare ut. Det är samma princip som gör att trä (som också är dött) håller bättre om man målar det eller stryker på träskyddsmedel. De flesta hårvårdsprodukter fungerar genom att lägga sig som en hinna omkring de enskilda hårstråna, så att hårets slitna kanter ligger ned, och håret inte längre ser kluvet ut. Enligt tillverkarna kan en del produkter även tränga djupt in i håret, vilket sägs innebära att effekten av behandlingen varar längre. Denna effekt är emellertid omdiskuterad. Hår har en naturlig växperiod på cirka tre år. Att det snabbt blir kluvet och fult beror framför allt på de belastningar vi utsätter det för. I synnerhet solljus och saltvatten samt frekventa permanentbehandlingar och färgningar bidrar till att förstöra hårstråna.

Illustrerad vetenskap


De Luxe; Onsdag

Varför blir det skinn på kakao?

Det skinn som ofta syns som en guppande hinna på varm kakao har faktiskt inget med kakao att göra utan med mjölken, som den rena kakaon blandas med. Mjölk innehåller fett, och när fettet i mjölken värms upp, skiljs det från mjölkens vatten och stiger till ytan. Där kommer det i kontakt med luften, som kyler av det uppvärmda fettet och får det att stelna, varav skinnet på chokladmjölken.
På samma sätt kan det på kall sås bildas skinn, som försvinner igen, om man värmer upp såsen. Det här fenomenet hänger samman med att stärkelsen i såsen löser sig vid uppvärmning, så att fettet åter blandar sig med vattnet till en jämn massa.
Historien om kakaoskinn går flera hundra år tillbaka i tiden. Kakao utvecklades i Centralamerika och kom år 1528 till Europa med spanjorerna efter deras upptäckt av Mexico. Där kom spanjorerna i kontakt med aztekerna, som avnjöt en dryck bestående av krossade kakaobönor, vatten och kryddor, som de blandade till en välsmakande vätska. Det ursprungliga receptet på spanjorernas version av kakao bestod av kakaobönor, vatten, vin, peppar och socker. Det var emellertid först när kakaon något senare kom till England som man kom på att tillsätta mjölk till drycken, och därmed uppstod det numera så välbekanta kakaoskinnet

Illustrerad vetenskap

image430



Ny kategori

Jag vet, jag har glömt att lägga in rätt inlägg under "kategorier". Men jag ska bättra mig nu.
Det blir en ny; De Luxe..
Lite extra kunskap om allt ifrån till varför aceton avdunstar snabbare än vatten och vad korv egentligen innehåller.
Allmänt vetande De LUXE!

image429

Im so happy im so glad that I got you..

.....I would like to thank you, and thank you means Merci!! Och där står jag, med en finne i pannan, för liten bh och slitna träningsbrallor från 90-talet och på knä med ett paket Merci i handen och sjunger för fulla muggar ut mina känslor för sambon som entrar ytterdörren..

Det vore faktiskt en rätt rolig syn ;)

De ska renovera Berts kök idag, och det behövdes i "Bertans kåk". De kanske skulle renovera hans käft och sinne för humor samtidigt. NYE BÄRT! Girlkväll med mig själv ikväll, efter hårt slit på jobbet och tidig morgon i skolan. Och kylan som just nu befinner sig i Halmstad är inte nådig. Havsluften gör att det BITER i ansiktet. Funderar starkt på en rånarluva. Men kan bli fel när man går på stan och ska göra bankärenden alt. handla.

Hann gå en snabbsväng på H&M innan jobbet. Man blir ju så sugen på en massa fina jul/nyårskläder!
Kjolen nedan är hög i midjan och kort i modellen, perfa för mig med timglasfigur. Lila toppen instoppat under kjolen och västen över det vore ju finemang!
image425image426image427
image428
Det är lite nostalgi när man ser alla paljetter komma tillbaka. Paljetttyg för mig hör till danstävlingar/uppvisningar! Men det är fint, i lagom mängd.

HAHA, det ringde precis en snubbe och sa att jag vunnit ngn tävling som jag deltog i för ett halvår sen. Ett SUPER erbjudande från Viasat. Kul, vi som inte har ngn box utan alla kanaler ingår i hyran. Jag skrattade och han skrattade, sen sa jag att han kunde ge det priset till en som kunde utnyttja det bättre än mig!


Hasta la vista, baby!


Hej igen.

Har varit utan uppkoppling ett tag, men nu är det fixat!
Hade gäster i form av Emelie & Martin här i lördags och bjöd på tacopaj och philadelphia-kaka. Lite rödvin till maten, och tyvärr fortsatte jag sluka min vitvinsflaska när de gått och softade till musik. Detta resulterade i att jag hade min värsta dag i livet någonsin i söndags. Blev tvungen att spy en bit ifrån pizzerian och 3 ggr hemma. Inte en enda huvudvärkstablett fanns det i hushållet (förutom den jag hittade igår i mitt pennfack!) och inte en kotte man kände var hemma. Med en trumorkester i huvudet hela dagen och denna ständiga spykänsla fick jag iaf i mig en bit pizza och ett glas cola efter en powernap i soffan. Jocke hade aldrig sett mig så dålig, och jag har nog aldrig känt mig så dålig.. Vid halv elva på kvällen började jag må lite bättre. Trodde aldrig jag skulle överleva den dagen!

Igår började vi en ny kurs "Introduktion till datateknik". Vi hade jättekul och programmerade olika figurer att röra sig som man ville mha tangentbordet och skratta eller krocka med varandra. Nästa gång ska vi göra virus! ;)

Kära elever..

Kära danselever.

Artist: Robyn
Albumnamn: Robyn (2007)
Låt: Bum like you.

Om ni söker på den sida ni brukar använda till nedladdning av musik, borde ni hitta detta album som är från 2007.
Hon har ett album med samma namn från 2005, men det är det från -07 som är lite "uppfräschat".
Om ni har någon fråga, klicka på kommentar nedan och skriv frågan där.

Lycka till!


image424




Vilket radarpar!

Nu är jag nog ännu mer confused än innan... Well.

Har hittat en utbildning på Chalmers för ett tag sedan som verkade intressant. Tänk er, vilket radarpar jag & J hade blivit. Han byggnadsingenjör Jag, ah vad man nu blir.. haha!
Vi skulle bli King & Drottning av bygg-Sverige ;)


Affärsutveckling och entreprenörskap inom byggsektorn 180 hp

Affärsutveckling och entreprenörskap inom byggsektorn är en utbildning anpassad efter bygg- och fastighetsbranschens nya krav, där behovet av en helhetssyn betonas alltmer. Utbildningen är näringslivsanpassad, tvärvetenskaplig och kombinerar teknik, ekonomi och strategiskt tänkande.

Oavsett om du har teknisk, naturvetenskaplig eller samhällsvetenskaplig grund kan du söka till affärsutveckling och entreprenörskap inom byggsektorn. Huvudsaken är att du har engagemang och visioner.


Arbetsområden

Utbildningen ger dig den spetskompetens inom affärsutveckling och entreprenörskap du behöver för att kunna förverkliga en affärsidé. Du får träna alla de moment som är nödvändiga för en framgångsrik affärsverksamhet inom byggbranschen. Du kan arbeta hos en entreprenör, hos en konsult, på ett arkitektkontor eller bli din egen. Vill du starta eget företag kan du räkna med stöd och hjälp redan under utbildningstiden.


Utbildningens innehåll

Utbildningen varvar teknikstudierna med kurser i beteendevetenskap, projektledning, marknadsföring och ekonomi. En stor del av undervisningen är uppbyggd kring projektarbeten och seminarier, ibland i samverkan med företag. På så sätt får du en inblick i näringslivets krav och förutsättningar och du förbereds för ditt framtida yrkesliv.

Datorn är ditt naturliga arbetsredskap under hela utbildningen, vid ritning, modellering, beräkningar och redovisningar. I visualiseringsstudion ser du dina modeller med hjälp av virtual reality-teknik.

En del kurser ges på engelska. Det gör dig bättre rustad för att söka arbete på den internationella arbetsmarknaden. Utbildningen avslutas med ett examensarbete på 15 högskolepoäng och du går ut med en teknologie kandidatexamen. Du har även möjligheten att förlägga en del av din utbildning utomlands.

Efter avslutad utbildning kan du få möjlighet att bygga på din examen med ett masterprogram på Chalmers. En viss komplettering av kurser kan dock krävas.

Årskurs 1
Språk och kommunikation
Husbyggnadsteknik
Beteendevetenskap
Byggnadsplanering
Teknologi
Byggnadsekonomi och byggnadsorganisation
Statistik
Inomhusmiljö

Årskurs 2
Samhällets och byggnadens infrastruktur
Byggnadskonstruktion
Fastighetsförvaltning
Samhällsplanering
Kommunikation, engelska
Miljöteknik
Affärsjuridik
Project management
Ombyggnad och underhåll

Årskurs 3
Kommunikation, engelska
Ledarskap
Affärsidéutveckling
Financial Management
Entreprenad och fastighetsjuridik
Marknadsföring
Facilities Management
Affärsutveckling, examensarbete

Dags att bestämma sig.


image423

Ja, efter att ha pratat igenom mina funderingar med J, känns saker & ting lite bättre. Nu måste jag bara prata med "bossen" (mamma) så jag kan bestämma mig IDAG. Det som hindrar mig är pengar. Dessa jävla pengar.
Annars får Ni ha en trevlig måndag ;)


Emelie

Oturligt nog har ju min Emelie spenderat några dagar i Åmål nu, och egentligen skulle jag ha varit där oxå denna helgen! Försökte ju ringa pinglan igår, men eftersom hon var i Svanebo-bushen hörde hon väl inte. Det fick bli sms! Hon lyssnade på "vår" låt, och det är en av de 2 roligaste (nejnej, fel, jag kom på flera nu) festerna jag har varit på med henne..
Så såg jag en bild på ingen annan än mig själv hos mig själv spelande lite luft-gitarr!
Detta var den kvällen när jag lämnade Emelie ensam med mamma i bilen en stund för att lämna grejer hos Jockes mamma, och Emelie lättar lite på sitt hjärta för mamma. HAHAAH!
Märk väl de fula öronlapparna på jockes lump-keps!

image420


Och på tal om en annan bild, så hittade jag denna på min häst Bobby & syster Veronika, när Tony Berg tog lite kort för PD antagligen.. Ignorera hans jag-har-gått-på-bete-hela-sommaren-mage ;) I övrigt hade han nog det snyggaste hästhuvud jag skådat, och 2 vita slingor i svansen. Sen att han var den mest vrånga häst att få ur hagen eller in i stallet är en annan story.
 Ett utav de bästa minnen jag har är när Bobby, som var ganska svårlastad, står i stallet och blir borstad av mig, hör hur pappa kommer med transporten och gnäggar. Sen praktiskt taget travar han in i transporten, för han var in i den före mig :) Om jag minns rätt skulle vi till Finserud och träna.
Lilla Babbsan..

image421

image422
Hihi, här ser det ut som vinterpälsen är på väg bort..


I surrender..I think

På tal om igår:

Planen var att det skulle vara fest hemma hos oss. Planen om att försöka ha kul gick i kras när systemet var stäng och jag glömt att det var röd dag. Inget mer att göra än att göra några Mojitos och grogg på billig vodka. BLÄÄ! Det blev en halv grogg tillslut.
Min mojito-karaff var slut innan halv nio. Mitt humör sjönk till nästan botten när någon snubbe kände för att dominera musiken och dess volym med hårdrock. Detta ger den bittra efterföljden att alla skriker när de pratar och allt blir kaos, i min hjärna. Man får gärna spela musik lite högre, men inte så att man måste skrika till den som sitter bredvid och att jag ska skämmas när jag möter grannarna i trappuppgången. NEJ! Iaf, förklarade jag mitt funderande läge för killen, och han förstod mig, i några minuter. :)

Ni kanske ser mig som en sur och tråkig tant som inte vill ha hög musik, och min rädsla igår var att jag verkade som en. Men om man tänker efter måste man kunna respektera den som bor där. Äh, som sagt, spela gärna musik, men inte så högt att man får svårt att höra grannen. ;) Over and out...

Sen blev jag ensam tjej, när Maria och Viktor åkte hem.

När alla ville gå, och "brottats" klart på gräsmattan följde jag med en sväng till Halmstad city. Mycket folk, och det närmsta jag har kommit till Halmstads uteliv, kön till Mårtensons. Som jag stod i fem minuter eftersom jag inte hade några planer alls till att svänga mina lurviga. Jag sparar hellre mina fjuttiga pengar!
Dessutom har Halmstad konstig ålder på sina klubbar. Antingen ska man vara 28, 25, 23 eller 18. Man vill inte in på de ställen som har 18, för där är alla 16-17 åringar. 23 kommer man inte in på. Ska inte detta vara en studentstad också? Nu kanske ni förstår varför jag inte är ute så ofta ;)




Och på tal om surrender. Jag är inne i min psykiska-svacka. Imorgon börjar skolan igen. En skola jag inte alls känner mig hemma i. Basåret är verkligen intressant, och jag har fått upp mina ögon för mattematik. Något som inte en själ som känner mig kan tro. Men, det är något som saknas. 1) Motivation. 2) Vilja. 3) Plan att använda basåret till.
Hade jag vetat att jag vill bli ingenjör, då hade jag haft något att kämpa för. Men jag har inte en susning. Det pendlar lika mycket som Fredriks mötes-resor ;) haha!
Sen kan man tänka så här: Har jag läst basåret, är mina valmöjligheter större när jag väl kommit på vad jag vill läsa.
MEN..  jag får säga vad tänker: Jag är 20 ynka år. En kille i mina klass är 34. Jag kan vara 45 och läsa basåret om jag så vill. Jag skulle gärna läsa basåret, för det är faktiskt intressant. Men jag känner mig för ung och utan motivation. En annan tjej i min klass är 25. Hon har bott i Halmstad i 5 år, och som hon berättat för mig hade hon ig i mattematik på gymnasiet och inte alls bra betyg. Nu har hon nästan full pott på alla proven. Hon har en plan med sitt basår. Jag står tyvärr utan. Som Jocke, han visste att han ville bli Byggnadsingenjör. Samtidigt är en annan tjej bara 18 och gick ur gymnasiet i våras. Men hon vill läsa till läkare.
Jag står här, utan en plan. Och som kontrollfreak som jag är, måste jag veta, veta, veta!!

Egentligen är det mitt och bara mitt val. Jag har försökt att klura ut under lovet hur jag ska göra, men har väldigt svårt att bestämma mig. Mitt slutgiltiga beslut måste ju kännas rätt, för mig.

Well, jag får väl ta ett rejält snack med mig själv. ^^,

To be continued.... ♦




RSS 2.0