Lördag

Sitter och väntar på Veronika & Fredrik som tagit sig i kragen och är på väg hit = party ikväll!

Åh herregud!

Här vaknar man, kollar kontot  som är nästintill tomt efter en massa mathandlande, ikea och en jäkla massa räkningar. Livet känns i princip botten. 24 dagar kvar til lön. Yeeahj!

Och för att lägga lite grädde på moset, så hade jag fortfarande inget jobb i sommar, då riksbyggen redan hade tillsatt sommarens tjänster.. Hur ska man klarar av att betala hyra+räkningar då? Yeeahj!

Och för att inte tala på att det är dansuppvisning på Stora Torg imorgon och låtvalet kändes piss, därav inte vill ställa mig och dansa en dålig dans till en dålig låt.

men ibland får livet sina små sköna vändningar när det känns som allra värst..............

När jag & Cornelya står i mitt vardagsrum, och jag har beklagat mig för huuuur jag i självaste fn ska klara mig i sommar, så ringer min telefon: Okänt nummer.
Jag får svar helt enkelt:

- Hej det är Marika!
- Hej, mitt namn är hjvipia och ringer från Ikea Älmhult.
- Ja Hej!!?
- Jag undrar om du kan jobba i sommar?
- tjaaaa...
- Mellan v.27-33?
- Visst kan jag det!
- Bra! Har du truck-kort?
- Nej!
- Men du har vanligt körkort?
- Ja!
- Då ska du få det, truck-kort alltså!
- Jahaaa, va bra! :)
- Då ber jag jgksmjv skicka papper till dig, så hörs vi!

Hon tar lite adressuppgifter och sen var det klart.

VA FAN HÄNDE DÄR?!

Skickade in lite ansökningar på skoj mest i februari och fått svar från flera att man "inte var den de sökte, men sparar gärna cv:t till senare!" Jag hann inte uppfatta VART jag skulle jobba, men antar det är lagret.. Varför truck-kort lixom?! Hey armmuskler...

MEeeeeeeen...

Detta innebär att jag får stanna kvar i Halmstad v.27-33, medan J jobbar i Åmål. PLUS att jag får åka bil eller buss eller helt enkelt hitta ett boende i Älmhult. MINUS att jag inte har ngn bil..! Fast å andra sidan, är detta en erfarnhet jag vill ha och suktat efter så länge. Min dröm för några år sen var att få jobba på ikea. Åh gud, det finns så mycket potential för att jobba sig uppåt där.. Marika, lugn. Det är ett sommarvikariat!

Äh, nu ligger skumpan på kylning, och jag ska duscha bort svetten från dansträningen vi haft sen kl.15-19.

Det löser sig, det MÅSTE det!

image166







Bröllop

Vid midsommar ska jag på mitt livs första bröllop i Silleruds kyrka. Släkting till J som ska gifta sig. Ojoj, gäller att leta upp en fin klänning. Wii, va kuul!

image165


Oh sunshine!

Åhh, det är så fint väder ute, men som vanligt föredrar jag att sitta inne. Har dessutom ingen att vara med! :( buhää..!

Idag har jag som jag lovade mig själv, storhandlat. Känner mig mest fånig när jag går med en kundvagn och försöker komma på vad man kan koka ihop de närmaste dagarna och står och jämför priser. Men är man 2, känns det inte lika fånigt.. haha! Men så helt plötsligt, så står jag vid te-avdelningen och letar Grönt te, det är nyttigt har man hört ^^, Meen, så hittade jag en söt rosa förpackning, luktade, och blev lite knäsvag. Köp det, om inte för smaken (jag själv tycker inte om te! haha!) så för lukten.

Sen fick jag dille på att hela lägenheten skulle storstädas, och jag har gjort det mesta förutom att dammsuga och städat badrummet (det är J´s avdelning!) När jag skulle bädda sängen, kändes det som om det tog en halvtimme för att få till det lite snyggt. Kanske det gjorde oxå! :)
Fick även ihop den eländiga byrån igår kväll. SJÄLV! Jag är visst händig. Bara en låda som krånglade lite, men det fixade jag oxå, SJÄLV! Resultatet ser ni i höger i bilden. Nu ska jag bara övertyga mamma att köpa byrån  (till vänster i bild) av oss, så att jag kan köpa en likadan, fast i ek. Stör mig lite på när man blandra en massa träslag Hej-vilt.

Näe, om det ska bli kycklingsallad till mat idag?!



 
image164

image163

We did it!

Precis kommit hem från Ikea i Helsinborg. Tog inte långt tid att åka dit, ca 30 min..Ca! Köpte mig min byrå iaf, fast med 4 lådor, lampa, sängöverkast, påslakan, handdukar, fin fina rosa vinglas + en massa annat kraffs!

Sen fick vi ju in på Väla, som var gigantiskt, och shoppa kläder. Ett chockrosa linne till mig, och hjärtat köpte en del han med! :) Ska alldeles strax iväg och jobba. Idag blir det lugnt på lektionerna för min del, eleverna ska bara öva, öva, öva och öva. Dansuppvisning 1 maj. Sen ska jag och Kattis träna på våran Streetjazz-dans.. :)

Imorgon är jag HELT ledig, då ska det storhandlas mat + att HELA lägenheten ska storstädas. Sätta ihop den jäkla byrån.. :) Måste komma ihåg klister, ska nämligen få tummen ur och pyssla ihop alla kort jag tog med mig hemifrån och knåpa in i den fina pärmen jag köpt. :)

nu: byta kläder!


image158 image161

I smell lika a man!

image160



Vaknade till liite när J gick till jobbet pinsamt tidigt imorse, vaknade vid nio igen och låste dörren. Tänkte att jag kunde sova tills brevbäraren slänger ner posten (vaknar alltid av det!) vid tio. Meeen, vaknade tio i elva. Mmm.. :)

Luktar nu som en man, snodde lite Biotherm av J. haha! För lat för att leta upp min egna lotion.

Idag blir det hårdträning med Cornelya inför ett uppträdande på torget på lördag. Ska till ngt gym i närheten och låna deras spegelsal, innan vi åker mot tylösand oh har våra lektioner.. Lite skeptisk till att dansa till Hey ya! men får väl gå.

För övrigt längtar jag till löningen imorgon, betala alla räkningar (vet inte varför de blivit så många denna månaden. Strange!) och åka till Ikea. Just det, storhandla mat. Äta makaroner till lunch är trååkigt. ^^,

Dags att läsa Café!

Ikea

Jag låg i sängen förrut och tänkte på allt mellan himmel och jord. Och till min förvåning ser jag att min garderobs del är mindre än J´s. Detta kan jag inte leva med, utan MÅSTE verkligen åka till Helsingborg på torsdag och handla en ny byrå. :) Där kan jag lägga alla mina lådor med skit, inte bildligt talat, som jag har på toaletten, och få plats för handdukarna :)

image158
Och till hösten, när man förhoppningsvis får sommarpengarna ska jag köpa en schäslong!

image159

Damit, Roger, Im tired!

Sitter och skriver ner Teorin om Det Politiska perspektivet. Döööhh.. Tråkigt! Men känns gott att jag iaf fått ihop en A4 om absolut ingenting, känns det som.
J har tom. lagat mat & ätit den. Missade det, så det får bli kvällsmat.. Fjoo!

Hämtade mitt paket från Ellos förrut med 2 par ballerinas och en svart klänning. Skorna ( 1 par rosa och ett par genomskinligt blommiga) passade utmärkt. Klänningen satt bra över stussen men stor i midjan.. (Hey, är man timglasformad så är man!)

Oh my lord, märker nu att jag suttit och tittat på svt24 i 3 timmar nu. Haha, härligt Marika!

Nej, får nog joina min sambo som tar en tupplur. Man, Im tired!

42875-113

Måndag

Hej!

Kom hem vid 23 igår efter en vad som kändes alldeles för lååång bilfärd. Suck. Måndag & ny vecka, sista lektionsveckan på dansen, och löningsvecka :) Vill, vill, vill till Ikea under veckan och köpa lite grejer till lägenheten. :)

Nu ska jag göra iordning mig för Örjanskolan och en helt ny grupp, ska bli spännande! :P

Wednesday



image157


Ingen speciell dag egentligen, förutom att jag ska åka hem ikväll och att jag fick 25:- kupong från Ica på posten. Yaaaihj!

Mina tankar går främst till Emelie och hennes familj & släkt. Det är inget roligt att gå igenom...

För att komma på glada tankar fyllde min Elin 19 igår! Grattis Bumman! ^^, Blev bjuden på kalas och allt, men jag kan tyvärr inte komma, Elin.. :( Och på tal om Elin, så drömde jag en konstig dröm inatt, om du-vet-vad-vi-pratade-om-på-HC-när-vi-satt-ner-och-kom-på-tal-om-en-viss-person.. haha!

Ska sätta mig och vika all den jäkla tvätten jag tvättade igår. Ve & fasa! Har en halvtimma kvar på ett Greys Anatomy avsnitt jag tydligen hade glömt bort att ladda hem (S3 ep 8) och får kika på det samtidigt. Sen ska jag göra sista åttorna på min dans till Say it right med Nelly Furtado. Packa står på listan oxå..

Have a nice day!

Vill haa..!

  




image153
 
image154
 
image155



image156



1. 349:- på Laredoute. 2. 59,50.- på H&M. 3. 59,50:- från H&M. 4. 129:- på Laredoute.

Sommartider Hej Hej!


Ögnade igenom lite bilder på datorn, och hittade några från studenten! Damit, jag var brun & låååånghårig. Studenten och en varm och klarblå dag. Gyllene Tider! Härliga tider!


42875-62

42875-58



42875-56

42875-55

Ledarskap

Jaha ja! Då har jag haft ännu ett telefonmöte med Ledarskaps-gruppen. 18 minuter tog det. Jag säger inte så värst mycket, men går efter mottot Att har man inget vettigt att säga, säg inget alls! Jaja, min tur att ta teorin denna gången, vilket innebär att jag MÅSTE läsa böckerna. haha! :)

Måndag idag, och det mesta återgår till det vanliga. J är i skolan, och jag ska alldeles strax åka till Örjanskolan och dansa. Ska dessutom ringa Riksbyggen efter att mer lr mindre fått panik över sommarjobb. Sökt en massa här i Halmstad, men lite tuffare konkurrens än i Åmål. Jag får hålla alla tummar att de har ngn plats kvar på Riksbyggen och jag får göra det jag lovade mig själv att aldrig göra igen: Leka vaktmästare! Men va fn, bättre betalt för varje år! ;) Så i år borde jag få mellan 90-100kr/h. Tjaa...

Om jag nu får en plats där. Vad gör jag annars? Sätter mig som telefonförsäljare?! Om så ske, må Gud hjälpa mig ^^,

Till helgen ska vi hem IGEN! Fest på vikenborg IGEN! :)

För övrigt väntar jag på den 25 och pengarna!





Update:
Kom till Örjanskolan, verkade dött på skolgården, och även så i gympasalen. Så jag fick åka hem igen! Kul.

Sminkväskan

42875-152


Det känns så bra när man köper det, för det riktigt kliar i fingrarna, och man får en bild framför sig vilka mirakel alla grejer kommer utföra med ens utseende. Så packar man upp allt och frågar sig själv: När ska jag använda allt?!

Köpt är köpt och jag kan inte lämna tillbaka det, utan det blir till att använda. What a shame! ;)

- XM Focus,
min alldagliga och från ovanskänkta hudcreme från hälsokostbutiken Life. Har man torr och känslig hy, är detta The Thing!

- Body Shop stuffs, bodybutter i tre olika lukter (jordgubb, passionsfrukt och tranbär), Jordgubbs dusch & peelingcreme,  A-vitamin kräm, White musk parfym och ljusgrön ögonskugga. Neccesären fick man om man hnaldade för 400:- + en massa gottit innehåll.. :)

- Isadora mineral make-up ögonskugga & ögonskuggspensel. Tja, man måste ju få testa detta mirakel till naturlighet inom smink. Gav inge WOW-effekt, men en fin basfärg.

- Snoddar från H&M. Haha, behöver man säga mer? Mer än att man köper minst hundra snoddar om året, och att de alltid försvinner...

- Ögonskuggebas från Lumene. Skit. jag föredrar basen från Art Deco.

Detta är resultatet av vad jag köpte för löningspeningen för ett tag sen. Att visa upp den riktiga sminkväskan vågar jag inte, way to mush garbage! :)

Branäs

image139


Marika i liften första dagen, som var lite blåsig och kylig!


image140

Stugan vi bodde i. Stora fönstret på övervåningen var mitt rum.

image141

Synen jag vaknade av varje morgon. Giant window!


image142

på övervåningen fanns tv-hörnan, en toalett och mitt sovrum. Här har vi Håkan i soffan!


image143


Syster Camilla vinkar glatt när jag tar kort inifrån huset..



image144

Stugan sett ifrån backen..




image145

En del av nedervåningen, vy från den fööör smala trappan..


image146

Mamma!


image147

Jag fick stanna i backen och ta på glasisarna, satte tydligen ner stavarna med en sjuhelsikes kraft! ^^,



image148

Mamma i köket! :)


image149

Pappas gps flippade ur när han bestämde sig för att ta en annan väg! haha! "Sväng vänster! Sväng vänster! Sväng vänster!"

image150

Oo, du vackra utsikt!


image151

Sara och Pontus reelala-laxar!

Fredag

image138

Kom hem ifrån Åmål i onsdags eftermiddag och hann precis till att åka till jobbet. Vi tog bilen hit och stannade till på Ikea för lunch och en snabb rundtur. Har nog aldrig gått så fort på ikea (och köpt så lite!), tom J var förvånad över min fart..
På kvällen gick vi och såg den nya Beck-filmen på bio, och en biltur till Max för kvällsmat.

Var på möte med en kvinna som-jag-glömt-vad-hon-heter, och tydligen var det hon som satte upp Kiss me Kate i Åmål. Iaf så ska jag ha hand om barndans och lek nu när Halmstad firar 700 år sista helgen i maj i Picassoparken. De håller på att renovera parken, och hon visade mig hur det kommer att se ut, och jag kommer ha en egen lite mysvrå i parken.. :) Ja, inte min egen, utan när jag har dansen.. haha!

Hade msn-möte med lärare och gruppen igår eftermiddag och tjatade om kommande uppgift i Ledarskap; Politiska perspektivet. Skoj? Näe!  Iaf så gav han feedback på förra uppgiften, som jag totalt glömde bort eftersom jag var i Branäs, och hann precis dagen innan göra min del i grupparbetet, Analysen! Bra, tänkte jag, eftersom jag inte läst böckerna.. :P Feedbacken han nämnde var att teorin skulle kunna vara liiite utförligare (och den gjorde Besserwissen i gruppen) , och att Analysen var jättebra! haha, ibland trillar polleten ner.. Och det är så himla skönt!

Fredag idag,
och jag har ingen aning vad jag ska hitta på. Jag brukar kunna hantera min sysslo-löshet, men idag går det inte..! Jag har städat och donat, så nu funderar jag på att göra muffins igen som de ovan.. Vi får se!

My boobs are ok!

Jag vet inte jag, om hon hade gjort dem lite mindre, hade det kanske inte sett så fake ut. Men jag ska inte döma ngn!


Lene Alexandra - My boobs are ok


Onsdag,...

Mina muffins jag gjorde igår blev mumma! :) Varför bakar man inte oftare..

Efter jobbet igår blev det till att titta på filmen 300. Ja, vad tycker man, den var konstig, cool, dålig, superb och alldeles underbar på samma gång :) Värd att se iaf.

Innan det var läggdags skulle jag vara snäll och hämta en sak åt J, och Sjömännens helvete vad ont det gjorde när jag slog tån i skrivbordsbenet!! Plåster och lite svårigheter att somna, samt lite småhaltande idag blev resultatet.. Aaotch!

Vädret här i Halmstad fortsätter att vara blå himmel och strålande solsken.
Underbart såklart, men förvirrande när man tror att det är varmt när det i själva verket är kaaallt..! Dagens i-landsproblem...

Klarade Entreprenörskaps-tentan fick jag reda på förrut. G och 43 poäng till mig, 44 eller 45 var VG, suuuurt, men eftersom jag faktiskt inte läste på någonting (förutom att jag ögnade igenom en gammal tenta kvällen innan) och glömde miniräknaren hemma och aldrig löste budgetuppgiften, är jag supernöjd!
Värt att fira kanske.. Marabou choklad med Daim kanske?! ^^,

Tvättdag idag, men J har tagit nyckeln med sig, så jag får vänta tills han har lunch och kan komma hit med den..

Tills dess... tja, vem tusan vet!


42875-80
Mjauu! jobbigt mycket tuperat hår, smink i fejjan och scary långa nitar på halsbandet. Men ack så roligt! Btw, det är jag som sitter upp.. ^^,

Smink på nätet

Hittade en sida på nätet med smink. Nähä??! haha! De hade märkessmink till riktigt bra briser..

Jag lade in en order iaf! :)

Var en sväng på stan förrut och lämnade lite papper på Lagerhaus. Gick in på Make up Store oxå, köpte mig ett nytt rouge! en ny foundation och sminkväskan är komplett igen. Slängde en massa smink häromdagen som jag tyckte misst sin funktion och blivit gammalt. In en sväng på Gina Tricot. Hittade en söt topp, men misstänker att stora delar av Sverige redan har den eller kommer att köpa, så skippade den.

Sitter och väntar på min kladdkake-muffins i mina rosa formar från Lagerhaus.. Himla sött faktiskt!

På torsdag blir det av till Åmål igen. Dock orkar jag inte gå ut på torsdagen (men vem vet!) utan satsat alla mina hästar på lördagen istället :)
image172          image174image173






image175

Börjar jobba 17 senare, men idag tar jag bussen, för DAMN it´s cold outside! ^^,

Annie på besök - oktober 06!

Detta är resultatet av alla 795 kort som togs när min vän Annie var på besök i höstas! Ta det med en nypa salt..


42875-145


42875-144


42875-147
et oseriöst..


42875-143
Visst tusan, två kommer före tre...

42875-142
Nysminkade och nytuperade!

image148
Jag hade en gång låångt hår, men det var för längesen, ja så längesen!

image149
Det oseriösa fortsätter..Höjt!

image150
Och nör vi inte längre orkade stå, la vi oss ner!

image151
Som om det vore en jättemask på kameran! ^^,

image152
Måste kolla vart bankkortet är. Det försvann tidigare under dagen!

image153
När vi inte orkade ligga, satte vi oss i garderoben! Som ser ut som Sveriges stökigaste..

image154
Och när garderoben blev tråkig, ställde vi oss i brygga istället.. :) haha!

image155
Och Marika är nöjd att hon klarade det, eller kom ner! :)

image156
Och hon dansade!

image157
Titta, jag har luuuuugg! :P

image159
Marika, det är luuunch!

image160
Annie övergav Marika, för en brunett!

image161
Men det var något de inte kom överens om!

image162
Trodde jag..! Stridsyxan blev fort begravd..

image163
men Marika fick tillbaka sin vän...

image164
Och, att gnugga näsa, var det senaste!

image165
Marika var nu nöjd och ville visa Annie tegelväggen!

image166

En tegelvägg, som Annie dansade disco med..


image167
Och vi orkade inte stå längre.. Nääär ska kvällen ta slut!?

image168
Marika orkade ställa sig på benen, och försökte gömma sig i kepsen!

image169
Meeen, Annie är en jäkel på att hitta saker (främst pengar!) och hon fann Marika under kepsen!

image170
Men efter en kväll på stan, blev det blött eftersom det ösregnade, och Annie var den som gjorde turbanen modern redan i höstas.. :)

image171
Och dagen efter lyste solen!




Timbaland

Har fått upp ögonen för en artist som man hör mycket av, som gör mycket musik men man inte riktigt tänker på. Timbaland. Han har släppt eget album, och det är skön gung skivan igenom. Speciellt Give it to me med Nelly Furtado & Justin. The Hives är ännu ett band han samarbetar med.

Dessutom ska ju Britney och Justin göra en duett, som Timbaland producent. Eller vad det nu heter! :)


Köpte ny cykel i fredags. Kvart i sju på kvällen fick vi eld i baken och hann in på Biltema! :) Vi hann. Skruvade ihop den hela kvällen, J skruvade, jag satt :) Thanks! Så på lördagen cyklade vi ut till Tylösand och åt vitlöksbröd och tittade på svanar och lyssnade på konstiga fågelläten i underbart solsken.
På kvällen grillade vi hos Maria och Viktor med en massa andra. Igår cyklade jag till jobbet, som inte är en så lång bit från Tylö. Summa kardemumma har jag nog cyklat 5 mil denna helgen..

Nu börjar jag jobba om 40 minuter! Lite spackel ska på sin plats innan, och sen blir det hoppla på cykeln, igen!

42875-128

RSS 2.0