Wiihoo!

Här sitter jag nu, en vecka senare, med lite gladare humör. Försöker få mobilen totalt urladdad, så jag kan fylla på med ny fräsch energi..

Idag har jag varit uppe sen halv 6. Ska vara snäll och besikta Jockes bil (eller VÅR bil!), men drive-in var stängd pga. sjukdom.. Så det får bli en tidigt morgon imorn med..=)
Köpte mig en god frulle efter att ha släppt av Jocke på jobbet vid 8; jordgubbar, färskt bröd, vitlöks salami och juice. NICE!
Gick och la mig med Norma, eftersom jag numera är Dagmatte åt Samantha och Norma.
Mamma & jag har pysslat ute hos mormor, jag målat hon rensat... Jag får ju pengar för det, hahaha!

Hämtade Jocke i stan och köpte mat i Rosa Kiosken på eftermiddagen. Skräpmat är gött!

Nu har vi 2 hjälpt pappa med detta MAJOR-bygge han har startat.. Det har grävts med grävmaskiner och hjullastare hej-vilt, fyllts på med grus & mackadam (?).. Resultatet ska väl bli ett uterum med golvvärme. Jocke har kul iaf!
 
De har ringt från Grebbestad de senaste dagarna. Jag sökte ett jobb på en ny butik de öppnar där, och nu vill de ha mig so bad att de tom. fixar bostad åt mig. själv är jag för lat för att göra det! Ska provjobba nästa vecka (och hej vad nervös jag kommer vara, för det var 3 år sedan jag stod bakom en kassa!) Negativt med detta är att jag kommer jobba heltid = för lite tid med Jocke.. Meeen, vi bor ihop resten av året och då kan jag ha råd att köpa ny tv, schäslong, säng ocn matta..! Bra att ha på CV oxå, kan man fixa extrajobb i Halmstad resten av året..

NU, en lång dusch och sen krypa ner i en nybäddad säng tillsammans med After Eight (fick av mormor!), och J såklart...




Varför sitter jag här?!

Ska berätta för Er, en sak som precis korsade min hjärna.

När Jag inte har 100% koll på räkningar/pengar, mår jag dåligt. Jag blir grinig och orolig vilke leder till sömnlösa nätter och klåda. Nu är det som så att jag bor i Halmstad, där är jag skriven. Men jag befinner mig i Åmål, min hemstad. Mina räkningar (som antagligen ligger mellan en massa reklam nedanför lägenhetsdörren) är i Halmstad! Inte bra för mitt psyke.

Tanke numero dos är: Va tusan gör jag i Åmål, när jag har lägenhet i Halmstad. HALMSTAD! Varför är jag inte där, om så bara för några dagar, och känner på Halmstad på sommaren? Går till en uteservering och köper en drink. (Kommer inte ens ihåg när jag köpte en drink senast. Snåljåp som jag är!) Varför gör jag inget som jag INTE brukar göra?

Tanke numero tres: Jag har inget sommarjobb! Är jag helt cocco i huvudet som tackar nej till Ikea? Åhhhhh!

suck, jag är hopplös. Visst, jag har två ben, så helt hopplös är jag inte ;)

Ska på bröllop på midsommardagen, vilket innebär att själva midsommar får bli lugn. LUGN?! Jag har precis fyllt 20!! Har inte ens några kläder att ha på mig eller presenter att ge. Jag vill helt enkelt inte gå. Eller jo, jag kan gå till kyrkan, sno mat & efterrätt, le lite, prata med lite folk. Sen vill jag nog hem!

Jag undrar bara när jag ska orka/våga släppa taget om denna 30-åring som faktiskt omger min 20-åriga kropp. Jag måste våga släppa loss! Våga chansa. Sluta tänka på dessa jävla pengarna 24/7. Köpa en biljett till Justin Timberlake nästa vecka. Åka själv. DET vore så inte jag!

Ge mig ett stort, roligt, meningsfullt projekt! Jag behöver lägga ner min själv i ngt...

Zwanzig jahre alt...

När jag brukar förklara får nya elever hur gammal jag är säger jag alltid "Jag är 19 år ung." Lagom töntigt. Nu får jag dock ändra till "Jag är 20 år gammal".



Idag fyller jag alltså 20 år. Ingen större förändring än att jag får shoppa loss på the big S och att det är 2 månader kvar tills jag har haft mitt körkort i 2 år (dvs. min prövotid går ur!). Resultater av de två åren är: 1 stycke totalkvaddad bil, 0 böter och 1 bensinstopp. ^^,

Firade med mina syskon & häng + Alexandra & David i lördags. Inte alls mycket folk på HC, utan kändes mest som en liten hemmafest (fast på hc, då!). Jag tror nog bestämt att roligast på kvällen var Nikkis min när jag bränt hennes kotletter till kol och Alexandras sång från Östra Åsen till Hc. För att inte glömma sagostunden på Hc. Haha..
Gårdagen blev alltså en mycket givande dag i horisontalt läge med godis i bägge nävar med sambon hemma i Mo.

Så idag har jag än så länge fått min hudkräm (XM focus) och påslakan av mamma. Cykeln var en tidig present från henne. Väntar bara på att min XC90, ett års förbetalda hyra, 42" platt-tv och nya säng ska komma. Haha, in MY DREAMS!

Är mest sugen på tacopajen som serveras ikväll..


Ciao!
image253



Nu äre hett i Sverige!

image181



Torsdag:

Min plan var att lägga mig och steka medan mamma sov innan vi skulle till stan och handla presnter till studenterna. Planen blev annorlunda. Mamma kom direkt från jobbet (jobbat natten), åkt med mormor till röntgen, sen hem och hämta mig varav vi åkte till stan vid 12. Vi var hemma runt 4-5, och jag förstår inte hur kvinnan orkade stå upp? När vi väl kom hem beordrade jag henne att gå och sova, eftersom hon skulle jobba natt igen. Superwoman!

Fredag:
Eftersom jag inte hann steka dagen innan, gjore jag det med bravader denna dag. Fick vad som kändes första gradens brändskador på överkroppen =/
Sen fick jag komma på ngt att ha på mig senare. Kom inte fram till ngt vettigare än att jag har inga kläder (som jag vill ha på mig!)
Halv fem gick studenterna ut och jag grattade Elin S, Alexandra C, Alexander L, Ida F, Ida B och Rikchard A. Därefter hämtade jag & mam pap hemma som jobbat och for vidare till Elin S. Där tog jag sista biten tacopaj (som jag misstänker mamma Eva sparat lite till mig "Skynda dig Mika, det är bara en bit paj kvar!". Elin öppnade MASSA presenter. Vill haaa! (tur jag fyller 20 näste vecka, haha!) Kikade på hennes balklänning, och som jag misstänkte blev hon sådär döööösnygg som bara Elin kan bli på balen.
Efter Elin fick vi åka till Rickard A. Han var dum nog och trodde att den lilla flaskan med siktförbättrare (till att blanda i spolarvätskan) var något "drickbart", och svor lite åt mig att han hade bränt sig lite i halsen! haha! Stackarn var törstig på flaket... Hos fam. Alexandersson var vi kvar till natten på deras nybyggda altan.

Lördag:
Hundvakt åt Samantha. Och eftersom jag inte träffat min sambo på några dagar blev det att hon & jag åkte dit upp och hälsade på han. Vi badade hela för/eftermiddagen. Så himla varmt & skönt i Sverige nu!  Kändes som evigheter sen jag såg my man, och när klockan blev mkt och värmen för varm för Samantha, fick jag lämna han, men inget fel med det, för jag känner mig så där barnsligt nykär och rullar tummarn i väntan på att han kommer hem!
Mamma och jag åkte och tittade på balen. Såg inte så mycket eftersom alla "civila" ska stå på samma gata som alla "ballerinor". Jag hann se Elin & Robin iaf, och she took my breath away! Såg så många fiiina klänningar. Alexandra Cs klänning var annorlunda, men i "Alexandra-stil" och läääcker på henne.  Hon tackade för alla grejer hon fått dagen innan, och tydligen hade mamma Irene sytt en silvrig balväska av disktrasorna hon fått. (som foder till väskan då..!) Jag VISSTE att de skulle komma till använding, för jag fick det förra året, och det var jag nästan tacksammast för, NÄSTAN!
Syster Nikki ringde och frågade om vägen til Js stuga. Jag erbjöd (läs:krävde!) att åka med och visa. Så vi åkte dit upp IGEN. Han blev himla chockad, och trodde vi var tyskar. haha. Vi 4 tog iaf (6 med hundarna Norma & Samantha) ett kvällsbad. Mycket bad för mig & Samantha den dagen.

Söndag:
Haha, kommer inte ens ihåg vad jag gjorde! Tydligen inget viktigt. Pratade andra världskriget med mormor. :) Höll mig inne för att undvika ännu mera brändskador på min kropp.

Måndag:
Har rensat rabatter, och planterat blommor i stora krukor. Byggt projekt-Svensson-ska-ha-ny-inglasad-altan i pappersmodell, eftersom jag insåg att jag är kass på att rita i 3D. Pappa skrattade mest åt det! Men han förstod ideén.

Idag är det en vecka kvar tills min 20-årsdag! Så ni vet. Ska gå och skriva önskelista. Men har ingen aning om vad jag vill ha. hmm..

.....

Nu är jag hemma i Åmål hos mina parents efter att ha varit i Js sommarstuga och målat ladugården, ätit sjukt mkt mat hos tant Gertrud och inlett min karriär som grillare (brände bara 2 kareér, haha!) Vi gjorde även säsongens första dop i sandviken.. kallt.

Igår hade mam&pap besök av de härliga Gunvor & Pelle.  Träffar man inte sina gamla klasskompisar någon gång, får man snacka med deras föräldrar.  Markus (min gamla goa vän) bor ju i storstaden S och vaktar sverige från hästryggen. Vi åt smaskig grillad lax! Sen var jag snäll nog att köra hem dem på natten, eftersom jag var den enda som höll näven ifrån flaskan =P

Idag ska jag på kalas hos min syster. Imorn kanske jag ska träffa Elin Pelin. Köpa presnter till kvinnan som tar studenten!

Om jag tål solen eller inte, vill jag inte veta, men att ha orkat ligga sammanlagt 1 h & 15 min ute i solen, anser jag som en seger!

Trist läsning, jag veeet!

Yeeees!




Kom på när jag satt i min ensamhet, att La Redoute har ju sin super-rea nu. Så därför beställde jag jackan jag sucktat efter i flera år, de ljusa shortsen och ett par vita skor.. Yeees! Pris från början: 1102:-. NU: 614:- !!!





image251


image153




image252

Törta!

Nu har vi faktiskt börjat äta på tårtan ^^,
Ikväll ska J fira med sina grabbar (fira att det är 2 år kvar, eller?!) En annan ska  sitta här hemma (med tårtan?) och lyssna på Absolute Dance Summer. Tänka tillbaka till Bulgarien för ett år sen.. Hur extremt slappt, soligt och roligt jag & Emelie hade. :) Äta lite tacos från gårdagen.. Eller ännu värre, gå in till grannen som jag hör har fest! Haha, klida in i blå mysbyxor, svart linne, osminkad och en flaska baccardi. "Tjena, det är jag som är Marika, eller ska jag säga M Svensson som det står vi dörren!" *pinsamt*

Folk i Halmstad är konstiga på det sättet att man vet aldrig riktigt när man ska gå ut/när det är mkt folk ute. Idag verkar det vara fullt ös på de flesta ställen. Men en lördag efter löning när vi var ute (på ett av de "hippaste" ställena här oxå!) var det DÖTT! Ska inte gräva mig in i det ämnet, för det intresserar mig inte idag.. Jag har ju Winamp och en färsk nedladdad skiva. Lägga vinet på kylning kanske? hahahha...

Och på tal om fest..

Var hemma i Åmål i helgen. Goa Emelie kom och hämtade mig på stationen. Men NEEJ; VÄNTA! PAUS! Vad har Hanna på sig i Talang 2007??!! fniss... Jag & Emsan tog oss lite mat och kikade på duktiga dansare. Det märks att medelåldern har sjunkit det senaste året. Men mååånga av de små är JÄTTEduktiga. :)
På lördag följde jag med pappa & mamma och fick spela ut min roll som engagerad Moster. Pontus hade fotbollsmatch, Hannah fick nya stövlar och Pontus fick sitt efterlängtade x-box spel. =P Sen hem och ha en Tjej-eftermiddag med, mig själv!! ^^, Gjorde iordning mig för party hemma för en gångs skulle, så jag kunde ta det lugnt & starta partykvällen så fort som möjligt hos syrran.
Vi grillade (De grillade, jag gjorde sallad) och satt i ett härligt solsken.  Babblade på med Håkans syrra, mina systrar och deras flörtar! Snälla Inga-Lill körde oss till Hc. Där möter jag en lullig Marie med händerna fulla med cider och intersport tofflor på fötterna. =)

Hade en rolig kväll, som slutade i totalförstörda fötter! Åter hem till Halmstad på söndag kväll.. =)


image177


ehum..

Igår fyllde min goa sambo år, och jag gav han frukost på sängen, lite presenter och myste med Lost (han har lånat flera boxar, och har nu fått dille på det!) på datorn. Vi ville inte väcka Annie så tidigt (Annie var på besök mån-fre) genom att kolla på tvn.

Saken är den att jag & annie gjorde en himla fin tårta i onsdags kväll, och vi har inte rört den än.. Meningen var att det skulle bli efterrätten till tacosen, men vi var väl alldeles för mätta och slöa för att orka bry oss om den..! Blir en massa tårt-ätande nu i dagarna iaf.. haha!

image250


RSS 2.0