Spring 2010Jo. Jag börjar längta efter våren nu. Slippa denna tjocka vinterjackan som hängt över kroppen i några månader nu. Framför allt ska det bli skönt med lite mera sol! Detta är ingen modeblogg, men jag går hellre på mina möten klädd som ovan (alltså sjalen på sista bilden, inte jeansshorts, haha!) än i tjocka vinterkläder.

MEN innan jag välkomnar våren (ska dundersnöa i hela Sverige imorn dessutom) ska jag njuta av skidåkning i Branäs.Bags I want.

 

 


Yes. De är alla kopior. Wang högst upp och Hermes nederst. Hermes är väl bland de dyraste väskorna du kan köpa, och vill du ha en klassisk Hermes ligger de säkert på 50 000 +. Då tycker jag att denna kopian får funka så länge!
För 600 riksdaler stycket kan dessa bli dina.


Jared LetoMed risk för att låta lite fanatisk. Jared Leto blev jag kär i när han var med i den där serien som man aldrig kommer ihåg namnet på när jag var liten. Numer sjunger han, men har trots allt varit med i filmer som PanikRoom och Fight Club. Han är sångare i bandet 30 secunds to Mars och ni har säkert hört deras singel Kings and Queens på radio. Jag gillar deras senaste album This is War.

   

Jodå, han är allt lite snygg också.


RedEller i rött som ursprungsfärgen? Ja, jag hoppas ni förstår att loggan i hörnet bara är en stämpel.

Jag har dessutom hittat bilder på hur min sänggavel ska se ut: 

Något i den stilen vill jag ha. Och bäst av allt, ingen annan lär ju ha en exakt likadan. Sammet är inte mitt favoritmaterial, så det får bli något annat tyg.


Watcha think?

   

Dessa affischer ovan kanske ni känner igen från inredningsmagasin/bloggar. Men visste ni vad de har för historia?
Det ni ser ovan är en reproduktion av en av de tre brittiska affischer som trycktes upp för att lugna allmänheten i England under 2:a världskriget. Just denna trycktes upp i 2.5 miljoner exemplar men användes aldrig.
De andra var "Your Courage, Your Cheerfulness, Your Resolution Will Bring Us Victory" och "Freedom is in Peril".
 
Över 50 år senare hittade man ett exemplar i en låda bland en massa böcker köpta på auktion och ägarna gillade den så mycket att man lät rama in den för att ha i sin bokaffär. Kunderna gillade den också och så spreds den vidare världen över för att idag vara en av de hetaste trenderna i inredningsvärlden. Originalaffischen fanns endast i rött.

Jag är intresserad av 2:a världskriget och inredning, och att affischen även har haft en betydelse från början gör den bara snyggare.

Jag ska köpa en sådan affisch på Petrified in pink men är osäker på färgen (finns fler färger på hemsidan). Vår inredning går mest i svart/vit så den svarta är ett säkert kort, medan en i färg skulle ingå i min "harmoni". Planen är att ha den på en lång tavellist i hallen tillsammans med mina bokstäver  J och M  som jag fick i julklapp.  

   


Watcha think?


tjat..tjat..Idag blev det en dag närmare flytten. Dels fick vi hyresfakturan (mindre kul!) och dels tog jag kontakt med han som har lägenheten nu.
Men det går bra nu. Har upp över öronen med jobb att göra, och satsar 110% på att fylla våren med händelser trots vissa faktorer. Engangemang kanske lönar sig i slutändan, måste prova för att få veta :)
Har tagit ledigt för några dagar i Branäs med familj i slutet av januari. Ska bli skönt, om det håller sig precis vid nollan istället för -30 strecket. Behöver en skidjacka!


mera.. mera... mera.


 


Jag är inne i en "harmoni"-period. Allt ska gå i lugna, sköna färger och lukta hav, sand och lavendel. Bären ni ser i nedersta kolumnen är faktiskt en disktrasa från en så fin sida som mikadesign.se. Där hittar ni även grannarna till den.PossibilityFin bete, som vi säger i Dalsland.H&M HomeH&M kan även bjuda på några guldkorn på deras Home avdelning. Jag inreder för fulla muggar i mina tankar!Trilogi av bloggaren Fahrman.Jag köpte Elsas Mode av Sofie Fahrman i helgen. Har läst 2 kapitel hittills, och det påminner lite om En shopaholics bekännelser i sättet. Och på tal om den boken, så väntar jag på att de 2 senaste böckerna ska komma i pocketform. Exciting! Ska på bion Snabba Cash på lördag, så ikväll ska jag försöka mig på den. Ett varmt bad och en god bok slår aldrig fel. Förutom att jag aldrig orkar hålla upp boken från vattnet utan sitter upp med boken på långsidan istället.  

Vad läser ni för böcker?


Journalistik när den är som bäst?


Bonde Söker Fru Thilde och Stefan berättar vad de gav varandra i julklapp. Läs den spännande intervjun HÄR! Värdelöst. Hur kan man ens lägga energi på att skriva ihop en sådan artikel.


tick tack tick tack tick tackJag har hittat en bild på hur det UNGEFÄR ser ut dit vi kommer flytta. På betong delen som pilen pekar på är en del av vår uteplats. Sen är det byggnader som fortsätter bakom det röda/vita huset. Ja, fint är det iaf! Och vattnet ligger som ni ser nederst i bild ;)

Jag vill flytta NU! Helst igår.


En bra röd dag.

Igår fick jag äran att följa med Jocke till hans kontor en stund. Åt lite After Eight och fick massage från en massagestol medan jag väntade :)

Sen var våra planer att åka till Mio och köpa/beställa soffa. Flytten närmar sig, och vår soffa står numera hos mam&pap, och efter att vi knappt fick upp då den fastnade i trappan kommer den troligtvis inte ner heller :) Vi hade spanat in en som de hade ett erbjudande på, men kruxet var att den var ungefär 20 cm för bred, och eftersom den var byggbar så ville vi bara byta till ett smalare armstöd, för 2000:- EXTRA visade det sig! 

Jag hittade en ganska så snarlik soffa som var smalare, den blev det! Leveranstid: 10 veckor. Hoppsan. I-landsproblem man får ta! Och ska ni till Mio i Göteborg, ta inte Mio-affären längs E6:an utan åk till Västra Frölunda, myyycket bättre där!

Imorgon åker jag till Växjö under förmiddagen för möte. Sen tar jag helg!


Kartell-kopia?


Jag vill ha en Kartell Fly lampa över köksbordet, men hittar ingen i genomskinlig färg. Kikade in på bolagret.se och hittade en ganska så snarlik kopia, i genomskinlig. Och liiite snällare prislapp. Vad tycks? Är den värd priset (1099:-)? En Kartell har antagligen ändå ett andrahandsvärde..


2010 - welcome!2010 är året då:

Jag fyller 23. Vi flyttar till ny lägenhet. Vinter är vinter, och sommar blir förhoppningsvis sommar. Vi firar 5 år som par. Beach 2010 is on. Mitt körkort blir 5 år och jag får övningsköra med folk.

Sen är framtiden oviss. Precis som den ska vara.RSS 2.0