Morr..

Hur tror ni det känns klockan 21 dagen innan tentan och INTE ha fått svar från sin lärare angående några frågor?!  Typ ganska viktiga frågor.

Tänkte väl det...

Jag tänker så här: Jag skiter i det just nu, vill bara sova, MEN vet att jag efter tentan skulle ångra det valet, så jag ska ögna igenom allt EN gång till.

Capish?I want it bad.

 


Jag tycker dessa kavajer är fantastiskt snygga! Bägge ifrån glitzy.se


Desperado..Jag är i ett desperat behov utav en hårklippning, så jag har precis bokat en tid hos en Carita på Corinne&Friends på fredag.Sitter och DRAR i de slitna hårtopparna för att eventuellt få dem att peka nedåt istället för höger/vänster/upp=stripor!
Tycker nog jag är värd det efter tentan på onsdag. Jaklar, glömde boka tid för färgning utav ögonbryn och fransar, de tynar sakta men säkert bort här..

Jag har fått fnatt, eller någon slags edrinalin-kick nu! Fick ett roligt mail, och det var nog bara det som behövdes för att jag skulle vakna till. Lets go!

Och det ska bli så skönt med pengar på fredag. Kylskåpet ekar, men det är en liten rolig utamaning att "kraffsa" ihop middag nu tycker jag. Makaroner och falukorv står på menyn idag, lyx!

Nu: tillbaka till tentaplugg! Försäljning it is!Följ mig och på min LIA.


Ni kommer att via denna bloggen kunna följa mig på min LIA i Trollhättan på Ung Företagsamhet.På sko jakt.

Jag är på jakt efter ett par vita skor, inte i tyg eller converse, som håller en bra kvalité. Sitter och kikar på dessa Esprit från Ellos, och nickar belåtande att priset bara är 499:-


IHM - Näringslivets affärsskola

Jag känner mig inte kvalificerad nog att söka in till denna eller denna utbildning. Jag har inga 2 års arbetserfarenhet eller 80 poäng högskolepoäng inom humaniora. Men gud va nöjd jag skulle bli om jag kom in. Jag & Jocke satt igår och gjorde mattetestet man ska göra. Jovars, det funkar nog, bara att jag måste lära mig att ställa upp med gånger, eftersom man inte får använda miniräknare. Däremot är jag nervös inför engelskan, har inte läst det sen tvåan i gymnasiet. Och jag som är kass på grammatik.

Ett exempel ur provet:

I folkomröstningen den 16 oktober 1955 för eller

emot högertrafik resulterade att en majoritet ville behålla

vänstertrafiken med 83%. 17% röstade för högertrafik. Trots

detta resultat beslutade riksdagen att införa högertrafik i slutet på

60-talet. Hur stor var skillnaden i antalet röster mellan för och emot

vänstertrafik om valdeltagandet var 53,2% och antalet röstberättigade

var 4 502 450?

Frågan är om man ska söka i Göteborg eller Stockholm, eller bägge. 

Jag har letat efter liknande utbildningar, men har inte hittat någon likvärdig, tyvärr. Ni kan väl hojta till om ni känner till någon. Jag ska iaf till IHMs informationsmöte i maj för att se vad det är för något jag tänkt söka!

Nåväl mamma, vad tycker du om detta?


Vitlökssmak i munnen.

Jocke stekte falukorv och makarackis till middag igår. Varför har jag då vitlökssmak i munnen idag?

Idag har jag gjort följande:

- Fixat mitt kompletteringsbetyg från komvux. Bra gjort, det var ju bara snart 2 år sedan.
- Letat upp Arbetsgivarintyg. Jag SKA skrammla ihop till 2 år.
- Deklarerat!
- Solat i köksfönstret!
- Fixat LIA:plats. Hör och häpna, i Trollhättan! Nikki, im moving in!! 
- Hängt upp en EGO-tavla med Cambridge Young Enterprise Diplom, för att BOOSTA mitt självförtroende!! ;)

 
... sedan sov jag kanske lite väl länge, men fasiken va underbart!  

Spännande blir det att jag ska starta ett Dotterbolag till denna bloggen snart. Ni ska få följa med på min LIA via blogg!


Sök, sök, sök..

Har suttit i stort sett hela dagen (med undantag för en timmas städning utav lägenheten för att en snubbe skulle komma och titta på den, men så behövde han inte det!) och sökt efter utbildningar, sista ansökningsdagen. Bra, jag vet! Att arbetsmarknaden inte lyser starkt vet vi alla, och med min "utbildning" kommer jag inte långt...

Men jag letar och letar, men hittar inget som platsar in på mig och vad jag vill. Dels för att jag inte klarar av denna "akademiska korrekthet" som ska vara på högskolor/universitet och att mycket tid går åt att läsa fel grejer.

Så av en slump kom jag in på en sida som VERKLIGEN lär ut det jag vill syssla med. Kruxet? Ja, man ska ha 1-2 års arbetserfarenhet samt göra ett matte/engelskatest INNAN man kallas till intervju. Jag lägger hellre 1-2 år på en sådan utbildning + ett ev. år utomlands än på en tråkig högskola. Det är som sagt inte min melodi!! Jag vill förstå det jag lär mig och förstå VART och HUR jag kan använda mig utav det. Det känns dock förbenat svårt att komma in där!!!!! Den som vill, den kan!

Så nu har det ramlat ner en pollet,  nu ska vi bara sätta igång manicken!

Dags att investera i det viktigaste jag har - mig själv!
"Åh, jag är såååå braaa!!"


När man levererar..Har fått mitt resultat på hemtentan i Projektledning. VG. Vad annars? Haa!

Hur ska vi fira detta då?

Glass? Kokta ärtor?


Jag är tillbaka..

Igår kväll kom vi tillbaka till verkligheten. En verklighet som innebär mer frågor om framtid än att leva i nuet. Söka jobb står högst på listan för bägge två..Ett plus i kanten är att tapeterna i köket nu sitter uppe, och det är tack vare Jocke. Tack! Ja, vi (jag) gjorde slut bara en gång under hela tapetseringfasen, och det får jag lov att säga är helt okej, med tanke på att tapetsering inte är speciellt roande.. ;)

Påskhelgen i åmål blev som planerat, förutom att jag inte orkade med en 3:e festdag. Har träffat alla mina vänner, vissa mer än ändra och familj samt få en liten dos av trädgårdsarbete (rensa stuprör, kratta rabatter). Jag gillar trädgårdsarbete ibland!

Kort har jag inga att visa, mer än de 5 suddiga jag tog när jag var på min promilletopp för kvällen i torsdags. Men ni överlever!

Här i Halmstad har solen stått högt på himlen och gett en tropiskt klimat idag. Himla skönt, om man suttit stilla.

Vänner, det blir inte så mycket roligare än så här, om ni inte kommer med något annat vill säga
Simply the best..
.. Tycker iaf jag.

Fick VG på min ekonomitenta, 83 points av 100. Förbannat bra med tanke på att jag trodde på ett G. Underskattning.

Sitter på föreläsning om Tillväxtföretag, och det låter ju så självklart allt som sägs, men det är en konst.

Ska hem och träffa min sambo strax, som varit i skogen och brötat några dagar. Imorgon åker vi hemåt mot Åmål för påsk, hämtar upp Elin i Göteborg, och sen väntar 3 dagar av fest, återhämtning, fest, återhämtning och fest med återhämtning. Man ska göra alla vänner till lags! ;)  Men ser fram emot detta..


LOL

Igår var jag & Jocke till Oskarström och Jenny för att hämta lite saker. Jocke har inte träffat varken Jenny eller hennes dotter och sambo förrut. Dottern Fanny kom också fram för att hälsa/titta. När vi är påväg mot Halmstad igen får jag ett sms av Jenny:

"ASGARV! Fanny undrade vad Marikas pappa hette.."
MD Fashion Outlet

Som jag nämnt tidigare var jag på min väns invigningen av hennes Oultet i Ljunbgy i helgen. Med mig hem fick jag en body ifrån KoolaAnna (som i övrigt vår andra klasskompis jobbar på!) och kallsipper till Jocke från Resteröds. Synd man har så brett arsel, annars hade jag kommit hem med ett par snygga jeans oxå!


Framsida!


Baksida!

På vägen hem stannade vi till på Mio, och med mig hem fick jag en plastblomma iform utav en Ranunkel att ha i sovrummet (mina blommor DÖR där!) och en stjärnig duk.


Vi tar det från början..

..Fredag eftermiddag bestämde vi oss för att åka och tvätta bilen. Det gjorde vi på ett tvättställe där man tvättar bilen själv utomhus. När Jocke står med högtryckstvätten i högsta hugg och rengör mattan till bagageluckan, ser jag ngt litet som rör sig. Det visade sig vara en liten kanin/harunge som är totalt nersprutad med vatten och kämpandes för sitt liv. Först visste jag inte om jag blev äcklad eller rädd, men insåg att jag inte kunde ignorera detta stackars kravlande djur.  Fick tag i papper och plockade upp den. Det var snart kvällen, och ville inte att den skulle frysa ihjäl eftersom den var så blöt, så vi tog med den hem. Köpte hö och kaninmat. Himla bra investerade pengar!

Väl hemma torkar jag detta jävulskap och låter han sitta och uggla i en stor låda bland höet och lite bomull. Maten rörde den självklart inte, och vattnet, tja... På lördag skulle jag bort till Ljungby för en kompis öppning av sin Outlet, så jag & Helena åkte tillbaka med kaninen på lördag morgon.

Mamma ringer på eftermiddagen och frågar hur det går, och nöjd med mig själv säger jag att jag lämnat tillbaka honom. Men allteftersom får jag dåligt samvete, och inser att jag kanske lämnade honom lite för långt bort för han/hon att hitta hem eller till sin familj. Så jag åkte för att titta till krabaten, och den låg på samma ställe, inte en fena rörd, ihopkurad i sitt lilla bo jag byggt.

Jag tar med den hem IGEN, och ringer en snubbe jag hittade på internet som var djurvän, Han tycker att jag ska lämna honom vid en åker där jag hittade honom, och ställa fram vatten under natten här, mer kan man inte göra. Dessutom får man inte ha vilda djur hos sig i mer än 48/72 timmar. Well..

Läste att kaniner/harar är mest aktiva på morgon och kväll, så halv sju söndag morgon åkte jag tillbaka med Arnold där jag hittade honom. När jag åker därifrån, ca 200 meter ifrån det gärdet jag lämnade honom på, ligger en död vuxen hare. Jag suckar högt, och inser att nu får naturen ha sin gång, och hade jag varit honom, hade jag hellre dött i min egna natur, än i en låda hos en jätte. Men vem vet, han kanske klarar sig! Det kanske var hans mormor eller faster som låg där....

Nåväl. Måndag kväll och jag går och lägger mig. Känner mig uppblåst i magen och lite konstig. Vid 3 på natten vaknar jag av att Jocke går till sängs, och får en hemsk spykänsla. Sprang till toa för att spy, och innan morgonen gryr, har jag tömt all ammunition ur alla avfyringsställen. Mamma spår vinterkräkssjuka, Nikki tror Arnold är boven. Nu har jag inte spytt sen 11 tisdag förmiddag, förutom att jag hade fruktansvärt ont i min kropp igår och feberfrossa.

Jocke har behandlat mig som en prinsessa, i den mån det går. Jag har ringt hans mobil varje gång jag velat ha påfyllning i mitt glas, eller en ny rostmacka, fast inte så bränd som den förra var. Åh, jag älskar mobiltelefoni. Jag fick tom. ett plåster i pannan ;)

Men. Jag missade dagens tenta, som jag lite såg fram emot att få skriva. ?. Och eftersom jag är bättre idag, kan jag gå på utbildningen imorgon.

Nu är semestern slut, och jag har precis plöjt igenom nya numret utav Leilas Country Living tillsammans med en nutrilett bar. Vi intar maten ett steg i taget....

Ps. Kaniner är jättevanligt här i Halland, de bor tom. på min innergård. Det kryllar utav dem, så bli inte fårvånade ni ifrån norr ;) Fast detta var antligen en hare....Ds.


Åh, va söt! tänker Ni. Jävla Arnold, tänker jag.


RSS 2.0