Vilket radarpar!

Nu är jag nog ännu mer confused än innan... Well.

Har hittat en utbildning på Chalmers för ett tag sedan som verkade intressant. Tänk er, vilket radarpar jag & J hade blivit. Han byggnadsingenjör Jag, ah vad man nu blir.. haha!
Vi skulle bli King & Drottning av bygg-Sverige ;)


Affärsutveckling och entreprenörskap inom byggsektorn 180 hp

Affärsutveckling och entreprenörskap inom byggsektorn är en utbildning anpassad efter bygg- och fastighetsbranschens nya krav, där behovet av en helhetssyn betonas alltmer. Utbildningen är näringslivsanpassad, tvärvetenskaplig och kombinerar teknik, ekonomi och strategiskt tänkande.

Oavsett om du har teknisk, naturvetenskaplig eller samhällsvetenskaplig grund kan du söka till affärsutveckling och entreprenörskap inom byggsektorn. Huvudsaken är att du har engagemang och visioner.


Arbetsområden

Utbildningen ger dig den spetskompetens inom affärsutveckling och entreprenörskap du behöver för att kunna förverkliga en affärsidé. Du får träna alla de moment som är nödvändiga för en framgångsrik affärsverksamhet inom byggbranschen. Du kan arbeta hos en entreprenör, hos en konsult, på ett arkitektkontor eller bli din egen. Vill du starta eget företag kan du räkna med stöd och hjälp redan under utbildningstiden.


Utbildningens innehåll

Utbildningen varvar teknikstudierna med kurser i beteendevetenskap, projektledning, marknadsföring och ekonomi. En stor del av undervisningen är uppbyggd kring projektarbeten och seminarier, ibland i samverkan med företag. På så sätt får du en inblick i näringslivets krav och förutsättningar och du förbereds för ditt framtida yrkesliv.

Datorn är ditt naturliga arbetsredskap under hela utbildningen, vid ritning, modellering, beräkningar och redovisningar. I visualiseringsstudion ser du dina modeller med hjälp av virtual reality-teknik.

En del kurser ges på engelska. Det gör dig bättre rustad för att söka arbete på den internationella arbetsmarknaden. Utbildningen avslutas med ett examensarbete på 15 högskolepoäng och du går ut med en teknologie kandidatexamen. Du har även möjligheten att förlägga en del av din utbildning utomlands.

Efter avslutad utbildning kan du få möjlighet att bygga på din examen med ett masterprogram på Chalmers. En viss komplettering av kurser kan dock krävas.

Årskurs 1
Språk och kommunikation
Husbyggnadsteknik
Beteendevetenskap
Byggnadsplanering
Teknologi
Byggnadsekonomi och byggnadsorganisation
Statistik
Inomhusmiljö

Årskurs 2
Samhällets och byggnadens infrastruktur
Byggnadskonstruktion
Fastighetsförvaltning
Samhällsplanering
Kommunikation, engelska
Miljöteknik
Affärsjuridik
Project management
Ombyggnad och underhåll

Årskurs 3
Kommunikation, engelska
Ledarskap
Affärsidéutveckling
Financial Management
Entreprenad och fastighetsjuridik
Marknadsföring
Facilities Management
Affärsutveckling, examensarbete

Kommentarer
Postat av: Milla

Herregud, är du färdig när du är 65 år? Annars har du haft det bra under lovet.Var på Färjestadsmatchen i lördags som du kanske hörde när du ringde.Senare på kvällen var jag ute med Håkan och Stefan och hade en rolig kväll,hemma sent som vanligt. Kram Milla

2007-11-06 @ 18:30:06
Postat av: Marika

Milla:
Nejnej, jag är nog klar lagom till till pensionen vid 60 ;) HAr haft det slött & slappt på lovet. Skönt & tråkigt..
Du vet, du ska nog skippa pizzan när du ska hem, du kommer ju aldrig hem i tid ;) Hade du kul på Hc?
KRAM!

2007-11-06 @ 19:10:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0