Hej!

Förra helgen var som sagt äldsta syster + familj här. Tjejerna åkta och shoppade på lördagen och killarna stack på Trav. Vissa vågade sig på att testa sushi, och vissa inte. På söndagen trängdes vi bland alla andra Hisingen-barn på Bus-fabriken. Jättekul, men det var skönt att tvätta händerna efteråt. Tänk alla barnbakterier som florerade bland bollhavet, pingisrack och plastmattor. Jag såg nästan förkylnings/vattenkoppor/svininfluensa/tandlossning(öroninflammation/blindtarmsinflammation-bakterier stirra mig rakt in i ögat.

Mycket riktigt. 2 dagar senare var jag dunderförkyld.

I lördags kom min andra syster & Freddan hit. Vi åt lite sushi-bitar innan vi begav oss till Universeum och alla fina djur. Bäst var infraröda ljuset. Värmekällor är ju oftast röda, men Nikkis näsa hade en annan färg - gul. Alltså, iskall. Jättekul!
Från vä: Jocke, Fredrik, Nikki med gul näsa och jag.

Söndag blev sovmorgon och en promenix innan jag & Nikki åkte till Frölunda och kikade i butiker. Jag hittade en Marc by Jacobs plånbok som jag ska köpa om mitt nästa mål går i uppfyllelse, like a reward.
Även måndag kikade vi i butiker fast inne i centrum innan hon styrde hemåt.


DressKlänningen i mitten kommer från H&M. Jag tycker den är fylsnygg och tror den kommer vara både snygg och skön att ha i sommar när hudtonen förhoppningsvis intar en annan färg än genomskinlig. Klänningen har varit slut i alla storlekar i bägge färger, men idag lyckades jag norpa åt mig en. Kilklackarna kommer också från H&M, jag fick hem ett par 38:or, men tån pekade ut ngt millimeter för mycket  för att vara snyggt att jag sålde dem till syster som var här i helgen och beställde en storlek större till mig själv. Rekommenderar kilklack, de är lättare att gå i och man får inte lika ont i fötterna ;)

Nu är jag på jakt efter den perfekta skinnjackan.Bushumör

I helgen får vi finbesök. Syster Camilla med familj har äntligen tid att besöka oss :) Jag röstar på Bus-fabriken, sushi, shopping och promenad längs kajen! 

Så här ser det ut vid våran uteplats. Det har regnat lite under förmiddagen, så snön är snart helt borta. En aninges skillnad mot Åmål där snön fortfarande är meterhög. Nu ska vi åka och handla. Jag råkade nämna något om färdig mat när de anländer!Kalorier hit & dit!

Jag har varit med i Viktklubb i någon månad. Mest för att det skulle vara kul att se hur mycket extra energi och kalorier man häver i sig varje dag utan att göra av med det. Och hur mycket energi mat egentligen innehåller. 
Det är där mitt problem ligger. Om man nu vill kalla problem, jag väljer att göra det. Jag gör inte av med tillräckligt. Eller om vi vänder på det. Jag har för stort intag.

Jag har inte varit någon slavisk medlem med vikt och mått-inskrivning varje vecka eller redovisning av den exakta maten för dagen. Jag vet att jag inte har gått ner något i vikt eller minskat ngt markant i måtten. Inte ens yppe lite.

Men. Jag kollar lite extra på förpackningarna (till min sambos fasa!) och tänker på att jag kanske inte kan äta så mycket av det om det innehåller mycket kalorier. Och det är det långa loppet som räknas.

För en sak kan vi väl vara överens om. Allt handlar i slutändan om att göra av med antalet kalorier du tar in varje dag för att ligga på noll-sträcket. Vill man minska i vikt antar jag att man ska ligga strax under vad man förbränner under en dag. Aldrig för lite. Det tycker inte kroppen om.

Nedan kan ni se min plan. Jag ska ligga på 1400 kcal varje dag, för att minska i vikt, för det är vad Viktklubben går ut på. Jag går inte upp i ottan direkt utan äter frukost vid 10. Har jag ingen matlåda från gårdagen får det bli något lättvindigt till lunch. Som ni ser har jag egentligen ätit för lite vid de 2 måltiderna jag ätit idag. Att lägga på ett ägg till lunchen hade nog varit bra.

Som sagt. Jag följer inte detta slaviskt, bara de dagar jag verkligen känner för det. Men jag tycker det är Kul att se hur mycket energi mat innehåller och att inse att man ska äta lite mindre, men oftare för att orka med. Jag köper inga light-produkter, utan äter precis som vanligt, men kanske i mindre mängder.

Nu när det börjar bli vår ska jag försöka röra på mig mer i form av spring/intervall och lite hemma-styrka. Jag är inte på jakt efter en Victorias-secret kropp utan att må BRA och känna mig FRISK, GLAD och PIGG!

Och godis äter jag fortfarande på helgerna! ;)

Din plan: 1412 kcal (ungefärlig %-intag)

Protein 10 - 20 %

Fett 25 - 35 %

Kolhydrater 50 - 60 %

Idag: 601 kcal (%-intag so far)

Protein 12%

Fett 20%

Kolhydrater 68%

Alkohol 0%


Frukost: 25% = 353 kcal

2.0 dl f-fil, filmjölk med fibrer 130 kcal
1.0 st banan 102 kcal
200.0 gram Äppeljuice 80 kcal

= 312 kcal


Lunch: 30% = 424 kcal

2.0 st knäckebröd husmans 78 kcal
30.0 gram Kalkon rökt tunna skivor 30 kcal
12.0 gram lätt & lagom 47 kcal
42.0 gram Russin 134 kcal

= 289 kcal
Torsdag = städdag!


Tvingades upp 05.00 idag för att köra Jocke till Landvetter. Han skulle till Sthlm och Grundläggningsdagen på Svenska Mässan. Jag hade gärna stannat kvar på flygplatsen och tagit första bästa plan söderut. Eller öster. Sand, sol och värme vore ledorden. 

Jag har precis tränat :) Söker man på Cardio på Youtube hittar man oändligt med träningsprogram. Sen körde jag intervaller. 1 minut max, 1minut vila x 5.  Det är intervall som funkar på mig. Körde det en vecka när jag bodde hemma i sensomras och ändå var ute med hundarna, och tom. Jocke tyckte midjan blev mindre. Sen ska man ju fortsätta för ett det ska bli bra resultat ;) Ett löpband vore super vintertid när man inte vill halka ihjäl sig. Meen nu kommer snart våren och kanske tom. jag vågar bege mig ut på kvällarna och röra om på fläsket.

Torsdagar är mina städdagar. Det känns bra att vakna upp till ett städat hem på fredagmorgon och ta helg helt enkelt.


Det börjar dra sig mot uteplats-säsong!

Nåväl, inte riktigt än. Det är fortfarande snö på uteplatsen, men fortsätter vädret så här dröjer det inte länge innan det är borta. Jag/Vi/Jocke vill ha trämöbler med positionstolar, parasoll + en massa krukor med fina blommor/kryddor, en grill och en "solhörna". Och jag har hittat min solstol. Helst hade jag velat ha en vit däckstol, men de kostar ju en del.Denna kommer från Mio och kostar 750:-


Mio, 1490:-
Lång leveranstid


Det är är på väg hem till mig. Självklart inte broschen, den hittade jag på Net-a-porter och tyckte den var fin. Swarovski och den är inte billig! Den grå kavajen har leveranstid på 5-10 veckor, bra tidsuppskattning!

Bort snön, bort!!
GranatäppleMin frukostfavorit just nu (ni vet väl att det är viktigt att äta frukost VARJE dag!?) är a-fil, skivad banan, en näve granatäpple med kanel över. Mina bananer var tyvärr slut idag = inte samma mättnadskänsla! Men guud så gott det är!

Granatäpple är syrlig och saftig och innehåller C-vitamin, folsyra och antioxidanter. Det sägs även hämma tillväxten av prostatacancer hos behandlade patienter där cancer återkommit.


RSS 2.0